Covid-19. Acad. dr. Stolnici: Omul care nu se vaccinează este un sinucigaș, dar și un asasin
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Acad. dr. Constantin Bălăceanu-Stolnici / Foto: arhivă
Acad. dr. Constantin Bălăceanu-Stolnici / Foto: arhivă
Acad. dr. Constantin Bălăceanu-Stolnici, omul cu experiență de peste 75 de ani în medicină și care a prins diverse epidemii, a răspuns pentru DC News la câteva întrebări în legătură cu anti-vacciniștii. 

Într-un videoclip postat ieri pe pagina RO Vaccinare, realizat de CNCAV, acad. dr. Constantin Bălăceanu-Stolnici a povestit că a prins "în copilărie, în tinerețe, dar și "în lunga carieră de peste 75 de ani de medicină practicată, epidemii de gripă, epidemii grave de poliomelită, epidemii de scarlatină, era tuberculoza care omora mii și mii de oameni, sifilisul - pe vremea aceea, era ucigător, malaria și altele." 

L-am contactat ca să aflăm cum se vede, prin ochii lui, situația în care se află acum România - practic, o țară în mare parte a anti-vacciniștilor. 

"Sunt revoltat", ne-a spus acad. dr. Constantin Bălăceanu-Stolnici, după ce l-am întrebat cum este ca, la experiența sa de viață, să ajungă să trăiască într-o țară în mare parte a anti-vacciniștilor. 

Cum crede acad. dr. Constantin Bălăceanu-Stolnici că s-ar putea rezolva problema? "Cam greu de spus pentru că există o politizare imbecilă, o intervenție a unor oameni de rea credință, eu am făcut destule prelegeri în privința asta. Sunt medic, am făcut destule intervenții, trebuie să se ia niște măsuri foarte aspre, măsuri drastice.", a spus academicianul pentru DC News. 

"Omul care nu se vaccinează este un sinucigaș, dar și un asasin"

"Orice om care nu se vaccinează este un sinucigaș și asta îl privește pe el, dar este și un asasin pentru că el contribuie la prelungirea și la agravarea pandemiei.", a subliniat acad. dr. Constantin Bălăceanu-Stolnici.

I-am adus la cunoștință apoi acad. dr. Constantin Bălăceanu-Stolnici câteva detalii din cazul lui Erno Kovacs, un organizator al protestelor anti-COVID și anti-vaccin din Zalău, care s-a infectat cu coronavirus și, de pe patul de spital, a recomandat tuturor să se vaccineze împotriva Covid-19. 

Pe rețelele de socializare, Erno Kovacs a fost criticat atât de tabără provaccinare, cât și de anti-vacciniști. În timp ce unii au acuzat, în mod evident fals, că ar fi primit bani ca să treacă în "tabăra" cealaltă, alții i-au spus că nu ar fi trebuit să ceară ajutorul medicilor, că nu merită acest ajutor, date fiind acțiunile și vorbele sale din trecut. 

"Medicul n-are dreptul să refuze (n.red. să trateze un pacient)! Nu există asta. Medicul trebuie să trateze și condamnatul la moarte.", a răspuns acad. dr. Constantin Bălăceanu-Stolnici pentru cei care cred că anti-vacciniștii nu ar trebui tratați dacă ajung, într-un final, la spital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel