COVID-19 a ajuns și în Antarctica. Au fost înregistrate primele cazuri de infectare
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
De la începutul pandemiei toată Terra a fost afectată de pandemia de COVID-19, mai puțin un continent. Acum au fost înregistrate și acolo primele cazuri de infectare.

Antarctica, considerată până acum singurul continent care nu a fost afectat de pandemia de COVID-19, ar fi înregistrat primele sale cazuri, scrie The Guardian. Acolo ar fi fost înregistrate primele infecții după ce 36 de chilieni s-au îmbolnăvit la baza de cercetare, potrivit unui raport.

Cele 36 de noi infecții se numără printre persoanele staționate la o bază de cercetare din Chile și includ 26 de membri ai armatei chiliene și 10 lucrători de întreținere. Potrivit armatei chiliene, „datorită acțiunilor preventive timpurii” personalul său militar a putut fi testat, identificându-se 36 de persoane infectate, dar și alți trei membri ai echipajului unei nave de sprijin, care se întorcea dintr-o misiune în Antarctica. Persoanele cu rezultate pozitive au fost evacuate în orașul Punta Arenas din Chile, iar acum se află în izolare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel