Cotoletta alla milanese. Rețeta de șnițel milanez
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Cotoletta alla milanese este rețeta de șnițel milanez care te va cuceri. Iată cum se prepară...

Ingrediente

- 2 bucăţi de carne de viţel cu os (cam 500 g)
- 2-3 ouă 
- sare şi piper
- 200 g pesmet
- 100 gr unt
- ulei de măsline

Cum se prepară


Se curăţă de pielițele de pe os. După ce s-a curăţat osul, se bate carnea uşor cu un ciocan de şniţele, pentru a uniformiza grosimea bucăţii de carne. Se îndepărtează, folosind cuţitul, nervurile care se află pe marginea bucăţilor de carne, astfel nu se vor strânge, scrie pofta-buna.com. Într-un castron se bat ouăle, iar în altul se pune pesmetul.

Se presară piper pe carne. Se prinde carnea de os şi se face o primă trecere a bucăţi de carne prin pesmet, apoi se trece prin ou din nou prin pesmet, se trece apoi încă o dată prin ou şi la final prin pesmet şi se presează uşor. Apoi se bate puţin cu partea lată a cuţitului, după care cu un cuţit se face un fel de grilaj pe carne.

Untul şi uleiul se pun într-o tigaie şi se încălzesc. Unt clarifiat se găsește pe net sau în unele băcănii. Dacă nu aveţi, se poate folosi şi unt obişnuit.

Se pun şniţelele şi se prăjesc pe ambele părţi la foc potrivit până devin aurii. Se scot din ulei pe hârtie absorbantă pentru a îndepărta excesul de grăsime, apoi se presară sare deasupra. Nu se sărează carnea înainte de frigere.

Şniţelele milaneze se servesc calde

Citește și:

Scaloppine al limone. Rețeta delicioasă a zilei

Ingrediente

800 g piept de pui
2 lămâi
200 g unt
300 g făină albă
400 ml vin alb
1-2 linguri de muștar
50 g sare
30 g piper alb
100 ml ulei de floarea soarelui

Cum se prepară

Pieptul de pui se taie în felii subțiri care se bat usor cu ciocanul de șnitele. Se condimentează cu sare și piper. Se tăvalesc prin făină și se rumenesc pe ambele părți într-o tigaie, cu unt topit, scrie a1.ro. Se sting apoi cu vinul alb, se adaugă și sucul de lămâie, puțin muștar și se lasă pe foc 5-6 minute, cât să se prepare termic carnea. Se servesc feliile de piept de pui cu mult sos deasupra.

BONUS: Șnitel de porc cu cartofi la cuptor

Ingrediente

- cotlet de porc fără os  500 g
- făină 100 g
- ouă 2 buc
- pesmet 150 g
- sare 1 linguriță
- piper negru măcinat   1/2 linguriţă
- piper alb măcinat  1/2 linguriţă
- praf de usturoi 1/2 linguriţă
- boia de ardei dulce 1/2 linguriţă
- cartofi 4 buc
- rozmarin

Cum se prepară

Tăiaţi cotletul în felii subţiri. Bateţi bine cu ciocanul de carne fiecare felie. Pentru amestecul de şniţele aveţi nevoie de trei vase. În primul vas amestecaţi făina cernută împreună cu 2 linguriţe de sare, 1/2 linguriţă piper negru pudră, 1/2 linguriţă piper alb pudră, 1/2 linguriţă boia de ardei dulce, scrie delicatese.net

 În al doilea vas, bateţi ouăle împreună cu un praf de sare până se formează puţină spumă la suprafaţă. În al treilea vas puneţi pesmetul. Tăvăliţi o felie de carne prin făină, pe toate părţile. Scuturaţi-o bine de excesul de făină şi apoi tăvăliţi-o prin ou. Scurgeţi bine şi tăvăliţi-o prin pesmet.  Repetaţi pentru toate feliile. Puneţi feliile la prăjit la foc mediu în ulei preincins. Scoateţi pe un prosop de hârtie.

Tăiaţi cartofii rondele de aproximativ 1 cm grosime. Amestecaţi cu sare şi ulei și apoi aşezaţi-le în tava de cuptor. Puneţi tava la cuptor pentru 40 min la 200 de grade, până se rumenesc. Întoarceţi rondelele pe cealaltă parte şi mai ţineţi 10 minute la 200 grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel