Data actualizării:
Data publicării:

Costel Geambasu, înainte de a muri: Dichiseanu m-a învăţat. A fost o nebunie

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
Costel Geambasu a murit
Costel Geambasu a murit

Costel Geambașu a murit la vârsta de 67 de ani. Vestea morții sale i-a cutremurat pe oamenii care, mai ales în anii 80-90, i-au ascultat melodiile cântate în trupa Odeon.

Sunt mulți români care au crescut cu melodiile sale, cele mai cunoscute fiind Trenul vieții, Cenuțăreasa, Cunoșteam iubirea, Copil de suflet și Din prima zi când te-am văzut.

VEZI ȘI: Costel Geambașu a murit. "E mare șocul! Nu mi-am imaginat niciodată o asemenea nenorocire"

”RĂMAS BUN, COSTEL GEAMBAȘU! Cu nemărginită durere sufletească aduc la cunoștință fanilor interpretului COSTEL GEAMBAȘU, liderul formației ODEON că (îmi este greu să spun) a decedat... Sunt multe amintiri frumoase împreună cu maestrul... am colaborat mulți ani împreună, Crisband fiind producătorul formației ODEON. Înregistrările în studiou erau "condimentate" cu momente indedite, hazlii... Înregistrările de colecție și cele care sunt în curs de finalizare vor bucura în continuare inimile fanilor așa cum sigur ar dori COSTEL GEAMBAȘU!”, a fost mesajul lui Cristian Perieteanu, unul dintre colaboratorii lui Costel Geambașu.

Melodiile sale se auzeau la toate blocurile

Odeon, al cărui solist a fost Costel Geambașu, a fost prima trupă care a cântat la Sala Palatului din Bucureşti.

(w670)

”Primul hit al nostru a fost Trenul vieţii, iar melodia aceasta am înregistrat-o la un restaurant, pe o bandă magnetică. Am început să conştientizăm cât de buni profesionişti suntem şi ce valoare avem atunci când am constatat că la toate blocurile, la toate balcoanele şi în toate barurile se asculta Odeon. Tot ce însemna muzică la nunţi, la petreceri sau botezuri era cântată de formaţia Odeon. Până şi şoferul de la Comitetul de Cultură tot Odeon asculta. Aveam atât de mulţi fani, că după concerte nu avem practic cum să dăm autografe. Aşa că unii apucau să le primească, în timp ce pe alţii îi sărutam şi îi îmbrăţişam. Primele casete au ieşit pe piaţă în 1984, anul când muzica noastră a bubuit. La unul dintre spectacole, Ion Dichiseanu, prietenul meu, m-a învăţat să fac nişte rondele din pânză cu numele formaţiei pe ele, pe care le aruncam pe scenă. A fost o nebunie atunci", spunea Costel Geambașu într-un interviu pentru Revista Taifasuri.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel