Costel Fotea: La podul hobanat de la Galați, peste 9300 de mc de beton și 3000 de tone de fier
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Costel Fotea pe șantierul podului hobanat de la Galați
Costel Fotea pe șantierul podului hobanat de la Galați
Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean Galați, a fost prezent pe șantierul podului hobanat, pentru a vedea cum merg lucrările, unde sunt probleme și care sunt soluțiile pentru a grăbi ritmul.

"Am discutat cu reprezentanții firmelor care lucrează la podul hobanat și le-am transmis clar și fără ocolișuri că acest pod hobanat trebuie finalizat anul acesta.

Este o investiție extrem de importantă pentru Galați. În acest moment, se fac ultimele pregătiri și lucrări pentru a începe una dintre cele mai importante etape din construcția acestui pod – montarea hobanelor (cabluri de oțel), care se face pas cu pas pentru susținerea tablierului metalic și stabilitatea întregii structurii a podului. Vorbim de 44 de hobane care vor susține greutatea podului.

De asemenea, a fost turnată și o primă placă de beton, pe o lungime de 35 de metri, peste care, mai târziu, se va așterne asfaltul. De altfel, restul plăcilor se vor turna în funcție de montarea hobanelor, astfel încât stabilitatea podului să nu fie afectată.

Până în acest moment, pentru construcția podului s-au folosit peste 9300 de mc de beton și aproape 3000 de tone de fier", a ținut să precizeze liderul CJ Galați.

Vezi și: Costel Fotea: Noi investiții în sănătatea gălățenilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel