Cosmin-Gabriel Popp este noul vicepreședinte al Autorității Electorale Permanente
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
CCosmin-Gabriel Popp  Foto: Administrația Prezidențială
CCosmin-Gabriel Popp Foto: Administrația Prezidențială
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 5 aprilie 2024, următoarele decrete:

- Decret pentru eliberarea domnului Cosmin-Gabriel Popp din funcția de consilier de stat, la data de 8 aprilie 2024;

- Decret pentru numirea domnului Cosmin-Gabriel Popp în funcția de vicepreședinte al Autorității Electorale Permanente, la data de 8 aprilie 2024;

- Decret pentru numirea doamnei Mariana Costea în funcția de consilier de stat, la data de 8 aprilie 2024;

- Decret privind eliberarea din funcția de judecător a doamnei Sandu Elena la Tribunalul Vrancea -  pensionare;

- Decret privind eliberarea din funcția de judecător a doamnei Petrovici Ioana, judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Botoșani, delegată în funcția de președinte al Secției I civile a acestei instanțe – pensionare;

- Decret privind eliberarea din funcția de judecător a doamnei Szikszay Ramona-Delida, judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul pentru minori și familie Brașov – pensionare.

Cine este Cosmin Gabriel Popp

Cosmin Gabriel Popp, născut în 1981, este absolvent al Facultăţii de Management din cadrul Academiei de Studii Economice, cu licenţă în ştiinţe administrative (2005).

Potrivit site-ului Administraţiei Prezidenţiale, el a absolvit programul de pregătire postuniversitară "Guvernanţă şi examinări antifraudă" al Facultăţii de Contabilitate şi Informatică de Gestiune din cadrul Academiei de Studii Economice (2016) şi cursul postuniversitar "Securitate şi bună guvernare", organizat de Universitatea Naţională de Apărare "Carol I" - Colegiul Naţional de Apărare (2019).

În anul 2004, a fost ales deputat în Parlamentul României, renunţând în anul 2008 la mandatul de parlamentar pentru o carieră în administraţia publică, în care a îndeplinit responsabilităţi de conducere în instituţii de nivel local şi central.

Între anii 2008 şi 2017, a condus Direcţia de Taxe şi Impozite Locale Sector 6 Bucureşti, instituţie aflată în subordinea Consiliului Local al Sectorului 6, Direcţia Economică din cadrul Ministerului Muncii Familiei şi Protecţiei Sociale, precum şi Direcţia Servicii Interne din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, structură teritorială a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Începând cu luna ianuarie 2018, a activat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, ocupând funcţia de director la Direcţia Servicii Generale (2018 - 2019) şi la Direcţia Economică (2019 - 2020).

Din 15 iunie 2020, a fost numit în funcţia de consilier de stat în cadrul Secretariatului General al Administraţiei Prezidenţiale, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel