Coronavirus, zboruri anulate. Companiile aeriene care îți dau banii înapoi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Răzvan Pascu, consultant marketing turistic, a oferit o serie de informații de maximă importanță, pe site-ul său, în contextul zborurilor anulate din cauza pandemiei de coronavirus. Iată care sunt politicile companiilor aeriene și care dintre acestea vă pot rambursa banii cheltuiți pe bilete.

Air France

- modificarea datei de călătorie pentru toate biletele emise înainte de 31 Martie 2020 fără taxă de penalizare (călătorii individuale); noua dată de călătorie trebuie să fie înainte de 31 Mai 2020.

- pentru zborurile anulate de compania aeriană, puteți modifica gratuit data de călătorie şi/sau destinaţia; noua dată de călătorie trebuie să fie cuprinsă între 11 Aprilie 2020 şi 31 Decembrie 2020.

KLM

- dacă aveţi un bilet cărui număr începe cu 074, emis înainte de 31 martie 2020 şi valabil pentru călătorii până pe 31 mai 2020, puteţi reprograma gratuit plecarea până la 31 mai 2020.

- dacă vreţi să amânaţi călătoria la o dată ulterioară celei de 31 mai 2020, puteţi opta şi pentru primirea unui voucher cu valabilitate 1 an ce poate fi folosit pentru zboruri cu KLM, Air France, Delta sau Virgin Atlantic.

Blue Air

- zborurile anulate: puteţi modifica gratuit dată de călătorie şi/sau ruta, în funcţie de disponibilitate, fără diferenţa de tarif. Puteţi opta şi pentru a primi contravaloarea biletelor de avion sub formă de voucher.

- anulare voluntară: pentru bilete emise înainte de 10 Martie 2020 sunt valabile condiţiile standard de modificare şi anulare; pentru bilete emise după 10 Martie 2020, dacă rezervaţi zboruri pentru călătorii până pe 14 iunie 2020, inclusiv în perioada 10 martie – 22 martie 2020, aveţi posibilitatea să modificaţi datele de călătorie, fără taxe de penalizare, ci doar cu achitarea diferenţei de tarif, dacă este cazul. Modificarea datei poate fi făcută cu până la 4 ore înaintea zborului programat iniţial şi se aplică doar zborurilor operate în regim regulat.

Wizz Air

- zbor anulat: sunteţi informaţi pe email şi primiţi în contul Wizz Air 120% din suma plătită pe bilet. Banii pot fi folosiţi în următoarele 24 de luni pentru achiziţia de servicii Wizz Air. Suma cheltuită poate fi şi restituită, caz în care se completează câteva documente.

Ryanair

- schimbarea gratuită a biletelor cu date de călătorie în luna martie; se va achita diferența de tarif.

- zbor anulat: puteți opta pentru un alt zbor încă operat cu Ryanair, fără plata vreunei taxe sau puteţi cere să vi se restituie suma plătită.

Fly Dubai

- zbor anulat: schimbarea gratuită a datelor călătoriei până pe 31 martie 2020. Condiţia este ca noul zbor să se efectueze la cel mult 60 de zile de la data iniţială de începere a călătoriei. Dacă începeţi călătoria la 61 de zile sau mai multe faţă de data plecării înscrisă pe bilet, va trebui să plătiţi diferenţa de tarif. Puteţi să solicitaţi şi restituirea sumelor plătite pe bilete.

British Airways

- anularea rezervării în schimbul unui voucher valabil 1 an; rebooking gratuit pentru toate zborurile rezervate până pe 31 mai 2020.

Lufthansa Group (Lufthansa, Austrian Airlines, Swiss)

- biletele către sau dinspre SUA, emise înainte de 12 Martie 2020, cu date de călătorie cuprinse între 13 Martie 2020 şi 30 Aprilie 2020: modificarea datei de călătorie gratuit sau rambursare.

Companiile din Lufthansa Group - Lufthansa, Austrian, Swiss - permit modificarea datei de călătorie fără taxe de penalizare, pentru alte destinaţii în afară de SUA. Aceasta se aplică pentru toţi pasagerii care au un bilet emis înainte de 12 martie 2020, cu date de călătorie până pe 30 aprilie 2020, care doresc să îşi amâne călătoria, chiar şi pentru cei care nu s-au hotărât încă asupra unor noi date de călătorie. Modificarea trebuie făcută până la data de 1 Iunie 2020. Austrian a anunţat ieri că îşi suspenda toate zborurile.

Tarom

- modificarea datei de călătorie fără penalizări pentru bileţele cu data de călătorie până la 31 Mai 2020, indiferent de data emiterii biletului; posibilitatea de a schimba destinaţia + diferenţe de tarif şi/sau taxe de aeroport.

Turkish Airlines

- bilete achiziţionate înainte de 31 martie 2020 cu date de călătorie până la finalul anului: taxa de modificare este zero; puteţi cere anularea şi să păstraţi un aşa-numit open ticket, pentru momentul în care vă veţi decide asupra datei de zbor.

Aegean Airlines

- schimbarea gratuită a datelor de călătorie până pe 30 aprilie 2020; noile bilete trebuie să aibă dată de călătorie până pe 20 octombrie 2020.

Qatar Airways

- călătorie rezervată până pe 30 iunie 2020 sau intenţia de a cumpăra un bilet pentru acest interval: modificarea datelor de călătorie gratuit, cu până la 3 zile înaintea primului zbor. Dacă nu doriţi încă reprogramarea călătoriei, puteţi obţine un voucher valabil 1 an pentru suma cheltuită. Dacă zborul va fi anulat veţi primi toţi banii înapoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel