Coronavirus - Secţia de Nefrologie a Spitalului "Sfântul Ioan", închisă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Secţia de Nefrologie a Spitalului "Sfântul Ioan" este închisă, iar personalul medical în izolare începând de miercuri.

Închiderea secției a fost făcută după ce o pacientă care făcea dializă a fost testată pozitiv la noul coronavirus, a declarat, miercuri, la Realitatea Plus, directorul medical, Bogdan Geavlete:

"Este vorba de o măsură de prevenție pe care noi am luat-o, de testare a tuturor pacienților aflați la dializă. Toată lumea este asimptomatică, dar, având în vedere că s-a testat pozitiv un pacient, am hotărât să trimitem în izolare tot personalul. Se testează pentru protecţie personalul medical. Măsurile sunt corecte. Toată lumea este asimptomatică. Doar Secţia de nefrologie este închisă. Pacienta depistată cu COVID-19 era asimptomatică. Noi am testat pacienta respectivă ca măsură de prevenție pentru pacienţii dializaţi. Era în dializă. Am văzut ce se întâmplă, pericolul cu dializa. I-am testat pe toţi şi un test a venit pozitiv. În măsura în care testele vor veni negative vom putea redeschide secția", a spus doctorul Bogdan Geavlete. 

El a precizat că pacienta testată pozitiv a fost transferată miercuri în altă unitate medicală.

Comunicatul oficial GCS

Crupul de Comunicare Strategică a precizat, într-un comunicat, situația de la Secția de Nefrologie a Spitalului ”Sfântul Ioan”:

”În cursul zilei de 31 martie 2020, reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență Sf. Ioan au primit confirmarea testului pozitiv la COVID 19 pentru o pacientă cu vârsta de 62 de ani care realiza procedurile de dializă în secția de nefrologie și dializă a unității sanitare. Pacienta este asimptomatică și a fost transferată la Spitalul "Carol Davila", conform procedurilor. În secția respectiva mai realiza proceduri de dializă un alt pacient care a fost, de asemenea transferat. Acest pacient nu este infectat cu COVID 19. În acest caz a fost declanșată o anchetă epidemiologică. Până la finalizarea acesteia, conducerea unității sanitare a luat decizia de a trimite în izolare toate cele 72 de cadre medicale care desfășurau activitatea în acesta secție, în ture. De asemenea, celor 9 rezidenți de pe secție li s- a solicitat să rămână acasă. Menționăm că toate cadrele medicale sunt asimptomatice și vor fi testate.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel