CORONAVIRUS: Letonia, decizie care vizează personalului medical
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Letonia va plăti prime de până la 50% din salariu personalului medical direct implicat în lupta împotriva coronavirusului, a anunţat marţi ministra sănătăţii, Ilze Vinkele, citată de AFP. 

'Specialiştilor din sănătatea publică, farmaciştilor şi personalului de sprijin le sunt adresate mulţumiri pentru simţul misiunii şi al muncii, responsabilitatea şi patriotismul de care dau dovadă de peste o lună pentru a se pregăti şi opri răspândirea COVID-19', le-a declarat Ilze Vinkele jurnaliştilor într-o videoconferinţă.

Personalul din sănătate va beneficia de o primă de până la 50% din salariu pentru luna martie, apoi de circa 20% pentru următoarele două luni, a precizat Ministerul Sănătăţii de la Riga. Decizia urmează să fie adoptată miercuri de guvern.

Executivul şi parlamentul leton sunt în izolare şi lucrează de la distanţă, ca majoritatea cetăţenilor Letoniei. Letonia, ţară cu 1,9 milioane de locuitori, a raportat marţi 197 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus, mai scrie AFP, preluat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel