Coronavirusul GOLEȘTE rafturile magazinelor. Minea, Romalimenta, APEL la CALM: Mâncarea NU dispare!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Sorin Minea.jpeg
Sorin Minea.jpeg
Sorin Minea, președintele Romalimenta, a vorbit despre impactul coronavirusului în supermarketuri și hipermarketuri, cât importăm din ce mâncăm și cât din ceea ce importăm ar putea să nu mai vină. 

"La ora actuală, importăm mult mai puțin decât aflu eu din presă. În primul rând, noi importăm legume și fructe, astea sunt pe primul loc, pentru că România nu produce legume și fructe decât într-o anumită perioadă a anului, în rest, e dependentă de import și suntem mari importatori de materii prime, în special la carne. Noi asigurăm cam 40% carne, iar restul de 60% intră de afară. La procesate, cele făcute în fabrici, și acum nu vorbim de sucuri, chipsuri sau prostii de genul acesta, dar la cele procesate România nu e în deficit. România cumpără și pâine și preparate din carne. Importurile sunt normale și sunt undeva între 15 - 30%", a declarat Sorin Minea, președintele Romalimenta, în direct la B1 TV. 

Colac peste pupăză, strategie de marketing. Virusul nu se transmite prin mâncare

"Avem o mare problemă. Italia este în carantină, nu știu ce se va întâmpla în Europa. Noi, ca orice firme europene, reușisem să ieșim pe piața europeană, dar din cauza coronavirusului și blocajelor de la ei, s-ar putea ca posibilitatea nostră să fie foarte redusă. În același timp, din cauza lipsei de circulație, a faptului că oamenii nu se mai pot aglomera în magazine și că li se recomandă să stea în casă, ceea ce este normal, există o scădere dramatică și s-ar putea să se ducă spre o completă lipsă de vânzări la fresh-uri, cele pe care le cumperi în fiecare zi. Oamenii și-au făcut stocuri de produse cu termen lung, conserve, făină, mălai, zahăr, ulei, au pentru următoarele două luni de zile și au cheltuit banii pe chestiile astea, nu au încredere la ora actuală să mai colinde pe străzi și este o problemă. În plus, colac peste pupăză, ca strategie de marketing, sunt producători care avertizează consumatorul că numai cele ambalate sunt libere, iar cele neambalate nu. Țin să precizez că virusul stă și pe cele cu ambalaj și pe cele fără ambalaj", a completat el. 

Romalimenta, solicitare pentru români. Mâncarea nu va dispărea. Sprijin pentru producătorii locali

"Dacă magazinele s-ar închide, nu magazinele ar da faliment, ci noi producătorii și în plus am concedia oameni. Ce trebuie să înțeleagă tot cetățeanul... toată mâncarea care se duce în magazin cu acte în regulă, nu vorbesc de piață neagră, este sigură. Coronavirusul nu se transmite prin mâncare. Sunt studii făcute și scrie pe toate drumurile. Asta le recomand românilor, să aibă încredere, să se ducă la cumpărături în mod normal, fără înghesuială și să-și ia numai cât au nevoie din toate produsele. Noi vom produce în continuare, din asta trăim. Nu are cum să dispară mâncarea. La ora actuală, românii trebuie să aibă încredere că vor găsi tot timpul mâncare, să nu mai arunce banii, să mănânce normal, fără panică și să respecte condițiile de igienă, să nu se înghesuie", a adăugat Sorin Minea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel