Coronavirus: Gest ca al lui Cataramă a CONDAMNAT 2500 de români NEVINOVAȚI! E strigător la cer!
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
”Studiind problema Bărbuleștiului, am vazut că este localitatea din România cu cei mai mulți bolnavi raportat la numărul de locuitori, cu mult peste Suceava și Țăndărei. Am vrut să demonstrez că mergând în cel mai mare focar de coronavirus din România nu voi păți nimic”, a zis Viorel Cataramă.  

Probabil așa a gândit și un bărbat din Buzău care a fost acolo și apoi a îmbolnăvit 20 de oameni. Din cauza lui, un cartier cu circa 2500 de oameni din oraș a fost închis.

Bărbulești – cauza pentru carantinarea unui întreg cartier din Buzău

Până acum vreo două săptămâni, Buzăul avea cel mai mic număr de infectări cu coronavirus la nivel național. Doar că de Paști, un bărbat de 41 de ani din municipiul Buzău, s-a deplasat în județul Ialomița, mai precis la Bărbulești, unde și-a vizitat rudele, de unde a contactat virusul de la socrul său, care a fost confirmat cu coronavirus câteva zile mai târziu.

Pe 28 aprilie, cazul 21 s-a prezentat la o unitate sanitară, unde a primit trimitere pentru a merge la un consult la Secția Pneumofiziologie a SJU Buzău. Aici i-au fost prelevate probe pentru testarea pentru Coronavirus, iar rezultatele sosite pe 1 mai au fost pozitive. Bărbatul a fost transportat la Institutul Victor Babeș din București.

După primirea rezultatelor din data de 1 mai, echipe de specialiști ai DSP, însoțite de forțe MAI, au mers în zona de domiciliu a pacientului, unde au identificat toți contacții direcți, numărul acestora fiind de 31. Toți au fost plasați în izolare la domiciliu și le-au fost prelevate probe pentru Coronavirus. Pe 3 mai, au sosit rezultatele contacților direcți, 19 dintre acestea fiind pozitive.

În urma confirmării celor 19 cazuri noi de buzoieni infectați cu noul Coronavirus, prefectul județului Buzău, Leonard Dimian, a propus măsura de a institui carantina timp de 14 zile pentru cartierul Poștă din municipiul Buzău. Astfel, din cauza a 20 de persoane, aproape 2500 de buzoieni s-au trezit prizonieri într-un cartier. Primarul Constantin Toma nu este de acord cu această decizie pe care o consideră aberantă. Revolta sa vine după ce luase toate măsurile pentru ca Buzăul să aibă cel mai mic număr de infectări din România, lucru dovedit de cifre.

Constantin Toma, primarul Buzăului, cere intervenția lui Vela și Arafat

"Am solicitat ministrului Vela și lui Raed Arafat revocarea ordinului de carantinare. Este o decizie nedreaptă și excesivă! În cartierul Poștă locuiesc peste 2000 buzoieni. Nu este normal ca pentru câteva familii de romi să se ia această decizie. Municipiul Buzău era pe ultimul loc la numărul de cazuri de coronavirus. Această situație este cauzată de prefectul Leonard Dimian care a propus, la București, carantinarea cartierului Poștă. Putea să ia atunci măsuri dure, de Paști, pentru a verifica oamenii. Au plecat din Buzău și s-au dus la Bărbulești unde sunt zeci de cazuri, dar Bărbulești nu este în carantină! Nu e normal să pedepsim o întreagă localitate pentru câteva cazuri", a spus Toma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel