Germania înăspreşte restricţiile privind accesul în restaurante pentru a împulsiona vaccinarea cu doza booster
Germania înăspreşte restricţiile privind accesul în restaurante pentru a împulsiona vaccinarea cu doza booster.
Numai persoanele care s-au vaccinat cu doza booster vor putea merge la restaurant în Germania fără un test negativ de COVID-19, a anunţat vineri cancelarul Olaf Scholz, adăugând că guvernul intenţionează să distribuie 30 de milioane de vaccinuri suplimentare până la sfârşitul lunii, potrivit Reuters. Persoanele care au făcut booster-ul vor fi de asemenea scutite de carantină după contactul cu o persoană infectată, a spus Scholz într-o conferinţă de presă după o întâlnire cu premierii celor 16 landuri din Germania. Durata carantinei va fi de asemenea redusă la zece zile, cu opţiunea de a ieşi din casă din ziua a şaptea dacă testul este negativ, precizează DPA.
În prezent, carantina durează până la 14 zile, în funcţie de un număr de factori.
'Vaccinarea este importantă. Trebuie să facem mai multe progrese în această privinţă', a declarat cancelarul german.
'Este clar că ne vom mai confrunta o perioadă cu (varianta) Omicron, aşa că nu putem să transmitem sistemului de sănătate că pericolul a trecut', a mai spus el. Noile reguli au fost convenite de guvernul federal şi guvernele landurilor.
VEZI ȘI: Românii din închisori, campioni la vaccinarea împotriva Covid-19
De la începutul campaniei de vaccinare la nivel național, sistemul penitenciar, prin demersurile efectuate împreună cu instituțiile naționale responsabile, a făcut posibilă imunizarea, prin vaccinare împotriva SARS-CoV-2, a 21.817 persoane private de libertate. Dintre acestea, 4.055 de persoane au fost puse în libertate.
Consecutiv acțiunilor instituționale întreprinse, prin colaborarea susținută de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, la momentul actual, la nivel sistemic, 17.763 de persoane deținute sunt vaccinate cu schemă completă, ceea ce reprezintă un procent de imunizare de 77,30% din populația carcerală totală (22.993 persoane aflate în detenție).
În contextul creșterii numărului de persoane private de libertate imunizate complet, prin administrarea vaccinului împotriva COVID-19, măsurile dispuse la nivelul sistemului administrației penitenciare privind prevenirea efectelor pandemiei au vizat menținerea unui echilibru între acestea și contextul epidemiologic existent la nivelul locurilor de deținere, determinat de apariția unor noi forme ale virusului SARS-CoV-2.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News