Data actualizării:
Data publicării:

Coronavirus. 7 cadre medicale din echipa care a fost în Moldova, infectate

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Grupul de Comunicare Strategică a confirmat, duminică seară, că șapte persoane din echipa care a fost în Republica Moldova pentru a oferi ajutor au contractat noul coronavirus.

„Din cele 7 persoane infectate, un număr de 4 sunt cadre medicale (3 medici și o asistenta medicala). Toate persoanele sunt asimptomatice, cu stare generală bună și tratare în țară", a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

„Îmi pare rău că s-au infectat, apreciez misiunea efectuată în regim de voluntariat. Le doresc sănătate, regret că s-au infectat, dar am convingerea că ceea ce au făcut contează enorm pentru România", a spus premierul Orban, duminică seara.

Medicii și asistenții medicali cu specializări în Anestezie și Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgență și Medicină Internă au desfășurat, timp de 15 zile, activități de acordare a asistenței medicale și îngrijire a pacienților diagnosticați cu COVID-19, precum și misiuni de instruire a personalului medical din unități sanitare din Bălți, Chișinău și Cahul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel