Corneliu Ștefan: 10 medici s-au alăturat echipei de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Corneliu Ștefan: Noii medici acoperă o serie de specializări care erau deficitare la unitatea medicală din Târgoviște
Corneliu Ștefan: Noii medici acoperă o serie de specializări care erau deficitare la unitatea medicală din Târgoviște
9 sunt medici specialiști și un medic rezident anul V, iar ca specializări aceștia acoperă arii medicale precum medicină internă, ortopedie, oftalmologie, chirurgie generală și vasculară, neurologie, pediatrie, chirurgie plastică, endocrinologie și microchirurgie reconstructivă anunță Corneliu Ștefan, președintele PSD al CJ Dâmbovița. 

"Prin atragerea de noi specialiști la SJUT, încercăm să răspundem tuturor nevoilor pacienților dâmbovițeni. Îmbucurător este faptul că, în ultimii doi ani, s-au făcut 39 de angajări la Spitalul Județean de Urgență:

- 1 farmacist;

- 1 biolog;

- 1 medic primar;

- 31 medici specialiști;

- 5 medici rezidenți an V.

Acest lucru spune foarte multe despre Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, dar și despre condițiile pe care județul nostru le oferă celor care aleg să muncească aici.

Tot astăzi, am verificat și lucrările pe cele trei mari proiecte pe care le avem în desfășurare în domeniul sănătății.

Vă pot spune că lucrările pentru extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște sunt mult mai avansate decât graficul prognozat la începutul proiectului. Valoarea totală este de aproximativ 17.000.000 lei, proiect finanțant prin Programul Operațional Regional.

Vezi și: PSD Dâmbovița continuă  alegerile de la nivelul organizațiilor locale

Unitatea de Primiri Urgențe – și aici lucrările sunt în desfășurare. Valoarea totală a proiectului este de peste 8 milioane de lei. Din această sumă finanțăm lucrările de construire, dar vom efectua și achizițiile necesare dotării Unităţii de Primiri Urgențe. Se lucrează și la extinderea sectiei de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște. Investiția se ridică la aproximativ 2.000.000 de euro și este finanțată, în #totalitate, din bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Pentru dotarea acestei secții moderne, vom achiziționa și un aparat angiograf. Odată pus în funcțiune aparatul angiograf, pacienții nu vor mai fi transferați, cu ambulanța sau elicopterul către spitale din București.

De asemenea, săptămâna trecută, am depus prin PNRR două proiecte de reabilitare, modernizare și eficientizare energetică a clădirilor Pavilion Administrativ și Clădire Secție Tratamente Recuperatorii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, dar și o solicitare de finanțare a unei stații de reîncărcare rapidă a autovehiculelor electrice cu două puncte de încărcare. Valoarea totală este de aproximativ 8.900.000 de lei" precizează președintele Consiliului Județean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel