Corina Creţu și Comisia Europeană se contrazic din cauza lui Timmermans
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea
Corina Crețu a reacționat joi la acuzațiile lui Liviu Dragnea, care a afirmat că este ”mincinoasă” și că a votat împotriva României, precizând că în Colegiul Comisarilor nu s-a votat ca primvicepreședintele CE Frans Timmermans să trimită o scrisoare oficialilor români pe tema statului de drept, anunţă Mediafax. 

”Se impune o precizare în urma recentelor atacuri la adresa mea, care vin dinspre dl Liviu Dragnea și alți oameni ai săi: Eu fac parte din Colegiul Comisarilor, nu din Consiliul de Miniștri – unde se reunesc miniștrii Guvernelor naționale (deci inclusiv ai Guvernului României)! În Colegiul Comisarilor nu s-a votat trimiterea acestei scrisori. Îmi pare rău să văd că aceste atacuri escaladează și sper ca ultima săptămână de campanie să nu polarizeze și mai mult societatea, cu atât mai mult cu cât discursul împotriva mea se bazează pe dezinformare”, a scris pe Facebook comisarul europeran Corina Crețu.

Comisia Europeană se apără 

Purtătorul de cuvânt al CE, Margaritis Schinas, a spus, marți, răspunzând unei întrebări a unui jurnalist în conferinţa de presă zilnică a Comisiei Europene, Schinas a spus că scrisoarea nu a fost discutată de preşedintele CE, Jean Claude Juncker, şi preşedintele României, Klaus Iohannis, la summitul informal de la Sibiu de la 9 mai şi că ea a fost discutată la 30 aprilie în cadrul Colegiului Comisarilor, unde a fost convenită "cu unanimitate".

Dragnea: Eşti o mincinoasă

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, că dacă informația potrivit căreia Colegiul Comisarilor, din care face parte și Corina Crețu, a votat pentru transmiterea scrisorii Comisiei Europene de avertizare a României privind modificările la legile justiției, atunci aceasta este "o mincinoasă". 

"Dacă e așa cum spune purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, am constatat că doamna Corina Crețu, care este candidat la europarlamentare pentru o formațiune politică de securiști, a votat împotriva României. Când votezi în unanimitate să trimiți o scrisoare pentru a sancționa România, nebazându-te pe nimic, în același timp ești în campanie electorală la un partid care este împotriva partidului de guvernământ. Tu spui că ții cu țara ta și votezi împotriva ei nu poți să fii decât mincinoasă", a afirmat Liviu Dragnea într-o vizită cu ministrul Agriculturii Petre Daea în Dolj, potrivit Mediafax. 

Corina Creţu candidează la alegerile europarlamentare pe listele PRO România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel