Coreea de Norda a lansat o rachetă balistică. Kim Jong Un: Inamicii nu vor îndrăzni să se joace cu focul
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Coreea de Nord a confirmat, sâmbătă, testarea unei rachete balistice tactice.

Informația a fost raportată de agenția oficială de presă KCNA, liderul Kim Jong Un promițând să sporească forța nucleară a țării, relatează AFP, citată de Agerpres.

Acesta a supervizat vineri lansarea rachetei către Marea Japoniei, în cadrul unei misiuni de evaluare a "preciziei și fiabilității" unui nou sistem de navigație autonom, conform KCNA. Liderul nord-coreean s-a declarat "foarte mulțumit" de acest test.

"Inamicii nu vor îndrăzni să se joace cu focul"

În aceeași zi, Kim Jong Un a vizitat o unitate de producție militară și a îndemnat la "întărirea rapidă a forței nucleare (...) fără întrerupere și fără ezitare", potrivit KCNA.

"Inamicii se vor teme şi nu vor îndrăzni să se joace cu focul când vor fi martorii capacităţilor de luptă nucleară ale statului nostru", a declarat Kim.

Armata sud-coreeană a raportat vineri detectarea lansării "mai multor obiecte zburătoare suspectate a fi rachete balistice cu rază scurtă de acțiune" din regiunea Wonsan, în estul Coreei de Nord. Aceste rachete au parcurs aproximativ 300 de kilometri înainte de a se prăbuși în apele din estul Peninsulei Coreene, a precizat statul major interarme din Coreea de Sud, adăugând că armata sud-coreeană și-a "întărit vigilența și supravegherea în așteptarea altor lansări".

Acest tir este cel mai recent dintr-o serie de teste efectuate de Coreea de Nord, care a lansat în ultimele luni atât rachete de croazieră, cât și arme tactice și hipersonice, cu scopul, potrivit acestei țări dotate cu arme nucleare, de a-și îmbunătăți capacitățile defensive.

Washingtonul, acuzații la adresa Coreei de Nord

Washingtonul și Seulul afirmă că liderul nord-coreean Kim Jong Un a expediat arme Moscovei, ceea ce ar încălca sancțiunile Națiunilor Unite.

Lansarea a avut loc la câteva ore după ce puternica soră a liderului Kim a negat că Phenianul a furnizat arme Rusiei pentru războiul său din Ucraina.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel