Coreea de Nord trimite Rusiei containere care ar putea conține cinci milioane de proiectile de artilerie
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Coreea de Nord ar ajuta Federația Rusă să se înarmeze cu cinci milioane de proiectile de artilerie în contextul tensinilor tot mai mari legate de Ucraina.

Coreea de Nord a trimis în Rusia containere care ar putea conține aproape cinci milioane de proiectile de artilerie, a declarat ministrul sud-coreean al apărării.

Vorbind pentru Bloomberg News, Shin Wosnik a spus că Seulul a detectat cel puțin 10.000 de containere de transport maritim în drum spre Rusia.

În schimb, Rusia ar fi trimis Coreei de Nord tehnologie pentru a o ajuta în planurile sale de a distruge sateliți de spionaj, precum și arme convenționale.

"Este de așteptat ca Putin să caute o cooperare mai strânsă în domeniul securității cu Coreea de Nord, în special livrări militare, cum ar fi obuze de artilerie care sunt necesare pentru a profita de o șansă de victorie", a declarat Shin. El a mai spus despre Coreea de Nord că a trimis zeci de rachete balistice pentru a ajuta la atacul lui Putin împotriva vecinului său.

Putin se pregătește să viziteze Coreea de Nord

Vladimir Putin este așteptat să viziteze Pyongyangul în zilele următoare pentru a se întâlni cu Kim Jong-un. Va fi prima sa deplasare în această țară din iulie 2000 și va alimenta îngrijorările SUA și ale partenerilor săi cu privire la transferurile de arme.

În condițiile în care Kievul primește acum arme noi în valoare de miliarde de dolari de la partenerii săi americani și europeni, fereastra pentru o breșă a Rusiei se reduce chiar dacă aceasta continuă să tragă cu rachete și drone asupra orașelor ucrainene, inclusiv asupra infrastructurii energetice.

Kim, între timp, a cheltuit foarte mult pentru programul său de rachete. Testele cu rachete de anul trecut au costat aproximativ un miliard de dolari, potrivit lui Shin. Cifra reprezintă aproximativ 4% din economia Coreei de Nord, pe care banca centrală a Coreei de Sud a estimat-o la aproximativ 24,5 miliarde de dolari în 2022, potrivit The Time.

Liderul nord-coreean a vizitat Rusia în luna septembrie a anului trecut și se crede că a ajuns la un acord cu Vladimir Putin prin care Moscova a primit armament în schimbul sprijinului tehnologic pentru programul spațial al Coreei de Nord, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel