Copilul fără sânge. Cărţile de medicină trebuie schimbate
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Lumea medicală a fost bulversată, după ce o fetiţă s-a născut fără sânge. Deşi doctorii nu-i dădeau şanse de supravieţuire, ea a trăit datorită unei transfuzii efectuate de urgenţă. Cazul micuţei este atât de rar, încât va fi introdus în cărţile de medicină.

O fetiţă din Marea Britanie e considerată un miracol de medici, deoarece s-a născut... aproape fără sânge. Deşi doctorii nu-i dădeau şanse de supravieţuire, ea a trăit datorită unei transfuzii efectuate de urgenţă. La câţiva ani de când a venit pe lume, micuţa este perfect sănătoasă.

Britanica Louise Bearman a avut nişte complicaţii cu sarcina, fapt pentru care a fost nevoită să o nască prin cezariană pe fiica ei, Olivia Norton, cu 6 săptămâni mai devreme, micuţa având greutatea de 2.300 de grame.

Când medicii au scos-o din burta mamei, inima îi bătea încet, era albă ca o fantomă şi avea o anemie severă. Fluidul care curgea prin venele ei era atât de sărac în hemoglobină (substanţă organică responsabilă de culoarea roşie a lichidului vital), încât medicii nu l-au catalogat ca fiind sânge.

Astfel, specialiştii i-au dat şanse minime de supravieţuire, cel mult două ore, dar i-au făcut urgent o serie de transfuzii, care, în mod miraculos, au ajutat-o să îşi revină. Cazul micuţei este atât de rar, încât va fi introdus în cărţile de medicină, potrivir realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel