Copii omorâți pe trotuar de o mașină scăpată de sub control. Cătălin Teniță cere schimbarea Codului Rutier: Viteza să fie REDUSĂ
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 02 Martie, 09:43
Foto cu caracter ilustrativ Facebook Poliția Română
Deputatul USR-PLUS Cătălin Teniță cere schimbarea Codului Rutier, după accidentul tragic din București în urma căruia două fetițe au murit.  

"Acum Codul Rutier e cam așa: viteza în orașe și sate este de 50 de km cu excepția situațiilor în care autoritățile publice determină anumite zone ca fiind de pericol și scad viteza de până la 30 de km la oră pentru vehicule și tramvaie, asta e Codul Rutier în actuala configurație. Cred că ar trebui să fie cumva invers. Pe zonele rezidențiale și mai ales pe acele străduțe care sunt foarte înguste, dacă nu greșesc, au 6 metri lățimea, ar trebui ca aceste zone să fie considerate din prima ca fiind periculoase, pentru că asta sunt, și acolo viteza să fie redusă la 30 de km.

Eventual se poate pune o prevedere că dacă există situații excepționale în care nu se constată genul acesta de condiții care să genereze pericol, evident se poate mări viteza pe anumite tronsoane. Cred că ar trebui să schimbăm regula cu excepția și excepția cu regula în situațiile impuse. Firește că ele trebuie să fie marcate, așa cum sunt marcate și intrările în sate sau orașe, privind limitarea de viteză generală, dar, pe de altă parte, trebuie gândită psihologic. Omul acordă mult mai multă atenție unei legi, decât unei hotărâri a consiliului local care marchează doar o porțiune de drum.", a declarat Cătălin Teniță la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: Fetițe ucise de o mașină scăpată de sub control, în Capitală. Noi IMAGINI: VIDEO de la locul tragediei

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro