Controversele din legea offshore. Un analist dă cărțile pe față
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Parlament
Parlament
Săptămâna viitoare va intra în dezbatere la Camera Deputaţilor legea offshore. Sunt cel puţin trei puncte care au stârnit vâlvâ şi dezbateri intense în mediul de business, dar și în zona politică. 

DC Business a cerut opinia unui analist financiar pe fiecare dintre modificări. Un interviu exclusiv cu analistul Ionel Blănculescu despre cum va putea controla statul român umflarea investiţiilor, dar şi despre ce câştigă şi ce pierde de pe urma acestui nou act normativ.

În ansamblu, aceasta lege, în forma în care va fi votată, aduce beneficii statului român? 

Cu certitudine, România va câștiga enorm din aceasta investiție în Marea Neagră, din punctul meu de vedere acest stadiu reprezentând numai începutul unei posibile îndelungate perioade de cooperare, între România și diverse companii petroliere interesate în bogăția de resurse naturale ale acestei mari. Vor fi atrase multe alte investiții pe orizontală și verticală acestui proiect major, strategic, din Marea Neagră, să vedem numai proiectul BRUA, care așează România pe harta marilor producatori și transportatori de gaze naturale de pe continent. 

CITIȚI CONTINUAREA PE DCBUSINESS.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel