Contrabanda cu ţigări a scăzut la 12%. Vânzarea de ţigări timbrate a crescut cu 15-20 de procente
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Vânzările de ţigarete au crescut cu 15-20% în prima jumătate a acestui an faţă de perioada similară din 2010, pe fondul scăderii evaziunii, care a ajuns în acest an la 12%, faţă de 36,2% în perioada similară a anului trecut, a precizat, miercuri, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

autor: Lucian Negrea

Scăderea procentului în care se face contrabandă cu ţigări în vamă a adus după sine o creştere vertiginoasă a vânzărilor de ţigarete timbrate, chiar dacă, numai de la începtul acestui an, preţul a fost majorat de două ori.

"Eforturile comune dau rezultate. Când am preluat mandatul, la începutul lui 2009, cota de evaziune fiscală pe ţigări era de 36,2%", a afirmat Blejnar, prezent miercuri la Vama Giurgiu la absolvirea cursurilor de dresaj a unui lot de zece câini specializaţi în depistarea ţigărilor de contrabandă. El a adăugat că în primele şase luni ale acestui an încasările statului din accize la ţigarete au ajuns la 3,6 miliarde lei, faţă de 2,3 miliarde lei în primul semestru din 2010, informează Mediafax.

Blejnar a explicat că fiecare punct procentual în din valoarea cuantificată a contrabandei cu ţigări reprezintă 30 de milioane de euro, iar dacă în acest an procentul a ajuns la 12, înseamnă că din contrabandă s-au realizat sume de 360 de milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel