Consumă un pahar cu apă caldă pe stomacul gol: o rețetă chinezească pentru sănătate și vitalitate
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Consumă un pahar cu apă caldă pe stomacul gol. Sursa foto: freepik.com
Consumă un pahar cu apă caldă pe stomacul gol. Sursa foto: freepik.com
Cum îți începi ziua? Cu o ceașcă de ceai sau cafea? Nutriționiștii recomandă să-ți începi ziua cu un pahar cu apă caldă, care trebuie băut pe stomacul gol, la 10 minute după trezire.

Acest obicei vine din China, unde se obișnuiește să se bea apă caldă nu doar dimineața. Chinezii poartă cu ei un termos pentru a consuma, și în timpul zilei, apa caldă. Potrivit chinezilor, apa caldă ajută la combaterea multor boli.

De ce ar trebui să bei apă caldă? Temperatura normală din corpul nostru este de +38 de grade. Deci, atunci când bei apă rece sau apă la temperatura camerei, în mușchii sistemului digestiv se provoacă un spasm. În plus, cu cât apa este mai rece, cu atât spasmul este mai puternic. 

Cura tibetană cu usturoi, un remediu natural la îndemână. Iată cum se prepară tinctura

Canalele înguste ale vezicii biliare suferă cel mai mult din cauza apei rece. Bila trebuie să circule liber în organism, iar apa caldă care o ajută să se miște mai repede.

În general, apa caldă este foarte sănătoasă. Temperatura optimă a apei este de +35 +40 de grade. Având această temperatură, apa curăță și întinerește organismul.

Apa caldă elimină toxinele. În timp ce dormi, corpul lucrează cu putere. Noaptea are loc o curățenie generală și o scindare a toxinelor acumulate în timpul zilei. Dimineața, apa caldă elimină toxinele.

Apa caldă spală mucusul care s-a acumulat peste noapte în tractul gastrointestinal, stimulează peristaltismul intestinal și îl curăță de  toxine. Datorită acestui fapt, intestinele se trezesc și încep să lucreze mai activ.

Apă cu sare pentru dureri în gât și levănțică pentru insomnii: 4 secrete ale medicinei tradiționale

Apa caldă normalizează tractul digestiv.  Dacă bei apă rece dimineața, aceasta va bloca producția sucului gastric, deoarece organismul va fi ocupat cu încălzirea organelor interne. Apa caldă stimulează producția de enzime gastrice și normalizează tractul digestiv.

Apa caldă întărește sistemul imunitar. Intestinele sunt principalul organ imunitar al unei persoane, prin urmare, prin stimularea regulată cu apă caldă, întărește sistemul imunitar. Apa caldă accelerează mișcarea limfei în sistemul limfatic și fluxul de sânge, care transportă multe elementele  de care organismul are nevoie: nutrienți, hormoni, oxigen și anticorpi. Toate acestea sunt necesare pentru sistemul imunitar.

Apa caldă te poate înveseli. Da, vei fi surprins, dar este adevărat. Apa caldă obișnuită te poate înveseli. Bila care circulă în corp contribuie la producerea de hormoni în intestine, unde sunt nu doare substanțe care favorizează digestia, ci și endorfinele, așa-numiții hormoni ai fericirii. Dacă dimineața te doare capul, un pahar cu apă caldă poate ameliora această durere.

Consumă ouă de prepeliță: sunt bogate în zeci de nutrienți și antioxidanți. Pentru unele persoane sunt însă interzise

Apa caldă accelerează metabolismul și promovează pierderea în greutate. Da este adevărat. Apa caldă, care trece prin tractul gastrointestinal, accelerează procesele metabolice cu aproximativ o treime. Datorită acestui fapt, toate organele și țesuturile încep să fie alimentate mai activ cu oxigen și diferiți nutrienți. Organismul începe să ardă mai multe calorii. În plus, apa caldă reduce pofta de mâncare, ceea ce înseamnă că promovează pierderea în greutate.

Apa caldă ajută la eliminarea edemului. Dacă bei apă caldă dimineața, nu te vei ai balona. În plus, apa încălzită reduce riscul apariției pietrelor la rinichi.

Apa caldă promovează întinerirea. Pentru ca procesele de regenerare din celule să nu se oprească, ai nevoie și de apă. Deshidratarea blochează toate procesele. Prin urmare, dacă vrei să fii tânăr mai mult timp, bea apă caldă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel