Consultare publică la Chișinău. Majoritate pentru unirea cu România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Dumitru
WhatsApp
Institutul care a întreprins cercetarea sociologică desfășurată la Chișinău pe tema unirii Republicii Moldova cu România a prezentat rezultatele consultării publice a cetățenilor.

Consultată în privința favorabilității față de eventuala reunificare a Moldovei între granițele României, populația Chișinăului a spus „DA” în proporție de 55%. Centrul Social-Politic European (CSPE) a făcut publice rezultatele cercetării pe care a întreprins-o la nivelul capitalei moldovenești și a suburbiilor ei în perioada 1-19 aprilie.

Număr reprezentativ de respondenți

În cadrul cercetării și-au exprimat opțiunea 79.741 de respondenți cu vârsta de peste 18 ani și reședință stabilă în Chișinău, un număr semnificativ mai mare decât sondajele de opinie convenționale. În timp ce mai bine din jumătatea populației din Capitală s-a pronunțat cu „DA” în chestiunea Unirii, 45% dintre respondenți au spus „NU” reîntregirii naționale.

Metodologia cercetării

Sondarea opinie publice a avut loc prin trei mijloace complementare. Astfel, răspunsurile primite de la respondenții chestionați la domiciliu a avut o pondere de 45,62%, în timp ce pe platforma online www.decid.md s-au înregistrat 45,33% dintre răspunsuri, iar la corturile instalate în raza municipiului s-au exprimat 9,05% din totalul de respondenți. 51% dintre respondenți au fost femei, iar 49% au fost bărbați.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel