Conspiraţie Covid-19. Răzvan Dumitrescu: Experiment cu un virus UCIGAȘ care a alimentat teoria
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Jurnalistul Răzvan Dumitrescu a analizat, la DC News, 10 teorii conspiraționiste care au apărut după generarea pandemiei de noul coronavirus. 

"Primul avertisment mai serios al OMS a venit pe 30 ianuarie. Spuneau că e o gravă criză de sănătate, că virusul încă mai poate fi oprit din răspândire dacă ţările iau anumite măsuri. (...) Prima declaraţie care a venit de la un oficial important – sigur că influenţează într-o măsură mult mai mare publicul – este cea a senatorului Tom Cotton, senator republican, care în 17 februarie susţinea că el e foarte convins că acest virus e fabricat, scăpat dintr-un laborator din Wuhan care, culmea, e în vecinătatea acelei pieţe despre care s-a crezut că e originea plecării virusului de la animal la om. (...) Foarte interesant e că ambasadorul Chinei în SUA a dat o replică, dar întotdeauna replica e mult mai slabă decât mesajul iniţial.

Foarte interesant e că până şi italienii au scos de la naftalină un reportaj făcut de RAI3 în noiembrie 2015, în care se vorbea despre un experimet ştiinţific făcut într-un laborator din Wuhan. S-au folosit de o proteină de la liliac pe care au introdus-o în virusul SARS, obţinându-se un virus extrem de contagios care se putea transmite la om şi care, atenţie, crea forme grave de pneumonie. Şi ei  îşi puneau întrebarea ‚merită oare riscul?’", a declarat Răzvan Dumitrescu.

Detalii în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel