Conspirația cu cipuri din vaccin. Academician Victor Voicu: Să fim serioși, înnebunim cu toții. Ce e aşa surprinzător?
Academicianul Victor Voicu a vorbit, în exclusivitate la DC News, despre teoria conspirației răspândită în spațiul public privitoare la presupusul cip din vaccinurile anti-COVID-19.
„Nu cumva apetența la reticență pentru vaccin a fost pentru că spoturile astea de tip glumă au fost folosite, chipurile, ca să te convingă să te vaccinezi?“, a întrebat jurnalistul Răzvan Dumitrescu.
„Uneori, în mod ciudat, ai rezultate paradoxale. Zic oamenii: Vor ăștia să ne vaccineze, să ne bage cipuri sau alte chestii“, a precizat academicianul Victor Voicu.
„Dar Pfizer a inventat cipul electronic, în 2018 a fost prezentat la Davos, și presupunea introducerea în pastilă, iar cipul dădea un semnal că ai luat-o, iar apoi se topea“, a completat Răzvan Dumitrescu.
„Ăla nu ajunge în sânge ... niciodată. Hai, domn’le, să fim serioși, să ne circule cipurile așa în sânge. Înnebunim cu toții.“
„Dar de ce să fim siguri că omul ăla ia pastila? Pentru că, de pildă, la tuberculoză, la care tratamentul e foarte invaziv, de lungă durată și dă niște stări groaznice, unii sunt tentați să-l arunce în chiuvetă, iar lucrul ăsta îi poate costa viața“, a adăugat Răzvan Dumitrescu.
„Da, e groaznic! Eu am cicatricea aia de antivariolic, generațiile noastre au făcut antivariolicul, o boală care a decimat lumea. Ce e așa surprinzător că se fac vaccinuri?“
Mitul serului experimental. Academician Victor Voicu: Placebo are efecte adverse comparabile vaccinul
La DC News, academicianul Victor Voicu a demontat și mitul serului experimental:
„Hai să abordăm povestea asta cu medicamentul nou și cu experimentalul. Eu recunosc faptul că nici doctorii nu știu bine. Pe la Farmacologie, că-i grea, unii trec la fel ca pasărea aia care trece prin apă și nu se udă. Iată, pe medicament nou, inclusiv vaccinul ăsta, care ei spun că e experimental, s-a cercetat, s-au făcut studii clinice, dacă nu ne plac experimentele.
La studiile clinice există un martor, cu dublu-orb, adică nici doctorul, nici pacientul nu știu ce a luat. Unii iau placebo și o să vedeți că placebo are efecte adverse comparabile cu vaccinul. Am văzut articolul de cercetare, e recent.
Deci, se fac aceste studii clinice pe mii sau zeci de mii de oameni. Ăsta al Pfizer s-a făcut pe 40.000 de oameni, de tolerabilitate și eficacitate. (...). În momentul în care se dă autorizare de punere pe piață, se dă la sute de mii, milioane de oameni. Acum intrăm în legea numerelor mari, de eficacitate și tolerabilitate.
Există medicamente care după 3, 5 sau 7 ani se constată că au un efect advers inacceptabil sau periculos. Nici nu stai prea mult de vorbă, îl scoți. Când ai făcut studiile clinice nu le-ai făcut pe număr mare, nu le-ai făcut pe durată lungă. Nu poți să faci orice. Ia gândiți-vă la vaccinurile astea, dacă nu se produceau în ritm adecvat, noi nu aveam nici acum? Era bine? Nu cred că era bine...“, a spus Victor Voicu, membru al Academiei Române (citește mai mult AICI).
CITEȘTE ȘI - EXCLUSIV Afecțiuni pe termen lung de la SARS-CoV-2. Academician Victor Voicu: Ai un fel de ceață pe creier
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News