Conopidă în sos de brânză cu lapte: o rețetă simplă pentru un preparat savuros și sănătos
Mâncarea din conopida și brânză nu devine niciodată plictisitoare.
Vă oferim o rețetă de conopida coaptă în sos de brânză și lapte. Acest fel de mâncare poate fi pregătit destul de repede și servit spectaculos.
Ingrediente:
conopidă - 1 bucată,
pâine albă - 4 felii,
ceapă - 1 bucată,
lapte - 1 litru,
frunze de dafin - 2 bucăți,
unt - 100 grame,
făină - 50 grame,
brânză tare - 100 grame,
brânză cheddar - 25 grame,
smântână groasă - 75 ml,
nucșoară - 1 praf,
cuișoare - 2 bucăți,
sare și piper - după gust.
Rețeta, pas cu pas
Pâinea se taie cubulețe. Ceapa se curăță și se taie în două jumătăți. Brânza se dă prin răzătoare, iar conopida de desface în buchete mari.
Într-o cratiță se pune laptele, ceapa, cuișoarele, frunzele de dafin și se fierb. Opriți apoi focul, acoperii oala cu un capac și lăsați la infuzat cel puțin 15 minute, înainte de a îndepărta ceapa și frunzele de dafin.
Prepară fără efort și fără a porni cuptorul un desert delicios. Rețeta este simplă
Topiți 50 grame de unt, apoi adăugați făina și gătiți timp de câteva minute. Adăugați, treptat, laptele condimentat anterior, amestecând mereu, până se formează o pastă. Apoi adăugați laptele rămas, reduceți focul și gătiți până se formează un sos gros.
Se dizolva brânza în sos, se adaugă smântâna și un praf de nucșoară, se condimentează după gust cu sare și piper și se mai ține câteva minute pe aragaz, la foc foarte mic.
O oala mare cu apă sărată se pune la fiert. Puneți buchețelele de conopidă în oala cu apă clocotită și fierbeți circa cinci minute. La final, scoateți conopida din apă.
Topiți 25 de grame de unt într-o tigaie mare, apoi adăugați conopida fiartă, amestecând din când în când, până se rumenește ușor. Se condimentează și se pune într-o tavă de copt.
Biscuiți după rețeta bunicii: pregătește-i din lapte și faina, în doar câteva minute
Puneți alte 25 de grame de unt în aceeași tigaie în care ați prăjit conopida și când se topește, adăugați cubulețele de pâine și prăjiți-le până devin aurii.
Preîncălziți cuptorul. Adăugați peste conopidă sosul de brânză, apoi stropiți cu brânza cheddar. La final, se adaugă și cubulețele de pâine prăjită. Tava cu conopidă se dă în cuptor și se coace circa 30 de minute sau până se rumenește. Poftă bună!
Nu aruncați frunzele și tulpina conopidei: folosiți-le pentru a pregăti un risotto cu cacao, senzațional de bun
Astăzi vă prezentăm o rețetă anti-risipă, în care protagonista este conopida. De obicei, aruncăm frunzele de conopidă și bucățile de tulpină, dar în realitate aceste părți sunt și foarte bune și pot fi folosite în siguranță în preparatele culinare. Astăzi vă prezentăm o rețetă anti-risipă în care protagonista este conopida.
Vorbim despre un risotto, îmbogățit cu un ingredient de excepție: boabe de cacao. Conopida este bogată în vitamine și minerale, fiind folosită în diferite rețete.
INGREDIENTE pentru 3 porții:
200 grame de conopidă cu miez și frunze,
250 grame de orez,
ulei, sare și piper,
1 litru bulion de legume.
200 ml apă.
Pentru cremă:
1 linguriță pudră de cacao,
2 linguri sirop de arțar sau un îndulcitor.
10 ml apa fierbinte.
Modul de preparare
Tocați frunzele de conopidă și tulpina în bucăți mici. Se pune totul într-o tavă, se condimentează cu ulei, sare și piper, se amesteca bine și de coace la 200 de grade, circa 20 de minute.
Tiramisu la pahar. O rețetă rapidă și ușoară, pentru un desert cremos și catifelat
Pregătiți bulionul de legume și fierbe-l la foc mic. Într-o altă oală se toarnă un strop de ulei, se încălzește câteva minute și apoi se adaugă orezul. Se amestecă și se prăjește aproximativ 5 minute.
Adăugați bulionul în oală până când orezul este acoperit și continuați să-l fierbeți, până orezul devine al dente.
În timp ce se gătește risotto, puneți conopida din cuptor într-un blender, împreună cu apă și un praf de sare. Mixați până obțineți o cremă netedă și turnați-o în risotto-ul proaspăt gătit. Se amestecă și se gătește, la foc mic, câteva minute, iar apoi se lasă să se odihnească.
Cu ce pot fi înlocuite ouăle în aluat: cele mai bune opțiuni pentru clătite, cheesecake și pandișpan
Între timp, pregătiți crema. Într-un castron mic adăugați cacao, siropul de arțar și apa fierbinte și amestecați. Serviți risotto și decorați-l cu picături de cremă de cacao direct pe farfurie. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News