Congresul PNL în care Ciucă va prelua partidul: Există o singură mare necunoscută în ecuație după ce o funcție-cheie devine „liberă”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Florin Cîțu
Sursa foto: Facebook Florin Cîțu
Partidul Național Liberal se va reuni într-un Congres extraordinar care va avea loc pe data de 10 aprilie 2022.

În contextul în care după demisia lui Florin Cîțu de la șefia partidului PNL va fi preluat de către premierul Nicolae Ciucă, care așa cum indică toate datele va fi singurul candidat la conducerea PNL, se ridică întrebarea care va fi „miza” acestui Congres.

Se joacă în ceea ce privește un post de prim-vicepreședinte.

Potrivit surselor DC News, din „grupul celor 4” prim-vicepreședinți se va elibera un loc.

În acest moment există patru prim-vicepreședinți în PNL. E vorba despre: Gheorghe Flutur (cel care a preluat și funcția de președinte interimar), Iulian Dumitrescu, Lucian Bode și Rareș Bogdan.

Se pare că la Congres va urca în funcție Lucian Bode, cel care va fi numit secretar general al PNL în locul lui Dan Vîlceanu, apropiat al lui Florin Cîțu care a demisionat și el.

În acest sens va rămâne un loc „liber” pentru funcția de prim-vicepreședinte.

Congresul va avea loc pe data de 10 aprilie 2022, săptămâna viitoare duminică, începând cu ora 12:00.

Florin Cîțu a demisionat ieri de la conducerea PNL

Florin Cîțu și-a anunțat demisia de la conducerea PNL și a făcut atunci și primele declarații.

"Aş fi vrut să îmi prezint demisia în faţa colegilor. Nu s-a putut, nu a fost acolo. Aşa că doar am înregistrat-o la partid. Este clar că această coaliţie cu PSD pentru mine a fost greu de digerat. Tot ce am făcut în această funcţie a fost să iau decizii pentru binele României", a spus Florin Cîțu.

Întrebat dacă ar fi rămas în continuare preşedintele PNL, în cazul în care nu ar fi existat coaliţia cu PSD, acesta a mai spus: "Eu cred că da. Cu toți colegii am pornit la drum cu aceleaşi obiective. Se pare că eu a rămas fidel principiilor liberale".

Cât despre faptul că a rămas singur, Florin Cîțu a afirmat că "niciodată nu poţi să fii singur când eşti înconjurat de principii şi valori liberale. Eu aşa am intrat în politică şi aşa voi rămâne mereu. Oamenii vin şi pleacă. Principiile şi valorile liberale rămân întotdeauna lângă mine".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel