Congresul Partidei Romilor „Pro-Europa”. Liderii principalelor partide politice, prezenți la eveniment
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Conducerea Asociației Partida Romilor „Pro-Europa” (APRPE) a organizat, duminică, 5 noiembrie, Congresul reprezentanților comunităților de romi din  România, la Sala Palatului din București.

Congresul a reunit peste 4.000 de romi, din peste 400 de comunități. La eveniment au participat și liderii celor mai importante partide politice din România: premierul Marcel Ciolacu - președintele PSD, Nicolae Ciucă - președintele PNL, Kelemen Hunor - președintele UDMR, Cristian Popescu Piedone - președintele PPUSL și numeroși senatori și deputati.

„Congresul reprezentanților comunităților de romi din România” reprezintă un proiect unic în România, care aduce împreună lideri comunitari, reprezentanți ai organizațiilor pentru drepturile minorităților, personalități politice și reprezentanți ai societății civile. Obiectivul principal este de a dezbate și de a găsi soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea romă din România, de a promova egalitatea de șanse și incluziunea socială și economică a romilor.

Asociația Partida Romilor „Pro-Europa” dorește să aducă în atenția participanților și să contureze împreună cu aceștia direcțiile unui proiect politic pentru următorii ani, pornind de la necesitățile concrete ale comunităților de romi din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel