Congresul Agenţiei Mondiale Anti-Doping
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Joi seara, la Montreal, s-au încheiat lucrările Congresului Agenţiei Mondiale Anti-Doping (WADA), la care este prezent şi ministrul tineretului şi sportului, Bogdan Matei.

Miercuri, în calitatea sa de membru al Board-ului Director al WADA, unde deţine un mandat de reprezentare din partea Statelor Membre ale Uniunii Europene, Bogdan Matei a participat la votul final pentru desemnarea noului preşedinte al WADA, care va fi polonezul Witold Banka.

Joi, în ultima zi, s-a desfăşurat, timp de mai bine de 9 ore, şedinţa Board-ului Director al WADA. S-au discutat probleme de actualitate din domeniul luptei împotriva dopajului şi au fost luate decizii interne care să ducă la o mai bună funcţionalitate a WADA.
Ministrul Bogdan Matei a luat cuvântul în plenul lucrărilor şi a subliniat importanţa unei revizuiri cât mai actualizate a Codului Mondial Anti-Doping şi a solicitat oficial, în numele statelor membre ale UE, reformularea câtorva paragrafe. 

'De asemenea, Europa m-a mandatat să invit WADA să se implice alături de Consiliul Europei pentru a se asigura de compatibilitatea dintre Codul actual şi Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. 

În final, ţin să subliniez propunerea pentru WADA de a organiza, înainte de adoptarea noului Cod, consultări cu toţi acţionarii, în care atât autorităţile publice, cât şi reprezentanţii mişcării sportive să participe şi să dezbată împreună', a spus ministrul Bogdan Matei în intervenţia sa.

La reuniunea WADA de la Montreal a fost prezent şi preşedintele ANAD, Cristian Balaj, care a avut la rândul său discuţii cu oficialii WADA şi despre redeschiderea laboratorului anti-doping de la Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel