Congres PNL: Ludovic Orban vrea alegeri în 25 septembrie, cu 5000 de delegați - surse
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Cîţu şi Orban, posibili candidaţi la şefia PNL / Captură Video
Cîţu şi Orban, posibili candidaţi la şefia PNL / Captură Video
Surse liberală afirmă că alegerile pentru conducerea PNL ar urma să fie organizate la finalul lunii septembrie, iar la Congres ar urma să participe 5000 de delegaţi. 

Congresul PNL ar urma să fie organizat pe 25 septembrie cu 5.000 de delegaţi, au declarat, marţi, pentru Agerpres, surse liberale.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a propus această dată în şedinţa Biroului Executiv al PNL. Sursele citate au precizat că duminică va avea loc Consiliul Naţional al PNL pentru demararea procedurilor. 

Cîţu şi Orban, candidaţi la şefia PNL? 

Premierul Florin Cîțu are, conform unor surse confirmate de declarații publice, susținerea lui Emil Boc pentru șefia partidului. Primarul municipiului Cluj-Napoca, un lider liberal foarte puternic în PNL, a spus, despre Florin Cîțu că ”este viitorul României și al PNL”, în timp ce despre Ludovic Orban a dat de înțeles că este trecutul: ”premierul Orban și-a făcut datoria la momentul în care a fost premier, a dus țara într-un moment greu de criză sanitară”. 

Acesta ar urma să îşi anunţe oficial candidatura la şefia partidului după anunţarea datei Congresului, chiar dacă a lipsit de la mai multe şedinţe de partid. 

Întrebat dacă are loc de Ludovic Orban, Florin Cîțu a răspuns: ”E loc pentru toată lumea, toți avem loc.” Cât despre candidatura sa, dacă a stabilit clar, premierul a răspuns: ”Nu, n-am stabilit acest lucru în acest moment”, adăugând că ”eu am spus că experiența mea acumulată, de premier, ministrul Finanțelor, parlamentar, dar și cea dinainte de a intra în politică, poate contribui la dezvoltarea sau pentru ca PNL să rămână un partid important în perioada următoare. Bineînțeles că voi candida la o funcție la Congres”. 

”Sunt multe funcții supreme” a răspuns Florin Cîțu, când i s-a precizat că era vorba despre funcția supremă, cea de președinte al PNL. Premierul le-a făcut și o promisiune liberalilor, de la radio: ”Această guvernare are rolul de a le asigura- și asta vreau să le garantez și să le promit- mă asigur că vom guverna România cel puțin 8 ani”. Premierul nu a precizat dacă guvernarea liberală va include USR PLUS în acești 8 ani. 

VEZI ŞI CONGRES PNL/ Florin Cîțu: N-am stabilit în acest moment candidatura... Bineînțeles că voi candida la o funcție la Congres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel