Conflictul din Ucraina și parteneriatul cu Republica Moldova, pe ordinea de zi a CSAT
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: csat.presidency.ro
FOTO: csat.presidency.ro
Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) este convocat, joi, de președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Potrivit Administrației Prezidențiale, pe ordinea de zi sunt incluse subiecte referitoare la stadiul și perspectivele conflictului din Ucraina în urma agresiunii ilegale și nejustificate a Federației Ruse și implicațiile pentru România, dar și la oportunitățile oferite de noul context geopolitic pentru consolidarea Parteneriatului Strategic cu Republica Moldova.

În acest sens, este evocată ”asigurarea ireversibilității parcursului european” al țării vecine.

Membrii CSAT vor discuta și despre Planul Național de Implementare a Pactului Civil în domeniul Politicii de Securitate și Apărare Comună, dar și de Planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2025 - 2034, scrie Agerpres.

Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării este programată să înceapă la ora 13.00.

La recenta ședință a CSAT, în 20 iunie, România a decis donarea unui sistem PATRIOT Ucrainei. 

Citește și: Ședința CSAT s-a încheiat: România va dona sistem PATRIOT Ucrainei

Ce reprezintă CSAT

Consiliul Suprem de Apărare a Țării este autoritatea administrativă autonomă investită, potrivit Constituției, cu organizarea și coordonarea unitară a activităților care privesc apărarea țării și siguranța națională. Activitatea Consiliului Suprem de Apărare a Țării este supusă examinării și verificării parlamentare.

Anual, nu mai târziu de primul trimestru al anului următor, precum și la cererea comisiilor permanente de specialitate ale Parlamentului sau ori de câte ori se consideră necesar, Consiliul Suprem de Apărare a Țării prezintă, în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, rapoarte asupra activității desfășurate, potrivit prezentării de pe site-ul oficial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel