Conflict Coreea de Nord. China dorește cooperare cu Rusia
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
coreea de nord deceee
coreea de nord deceee
China dorește să coopereze cu Rusia pentru "a contribui la aplanarea pe cât de repede posibil a situației" din jurul Coreei de Nord, a declarat ministrul de externe chinez Wang Yi omologului său rus Serghei Lavrov, informează sâmbătă AFP.

"Obiectivul comun al țărilor noastre este de a readuce toate părțile la masa negocierilor", a spus Wang în timpul unei convorbiri telefonice cu Lavrov, vineri seara, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Ministerului de Externe chinez.

Această discuție telefonică intervine într-un moment în care relațiile dintre Coreea de Nord și SUA s-au tensionat puternic.

Președintele american Donald Trump a promis că va "rezolva" problema programului nuclear nord-coreean și a anunțat că un portavion american se îndreaptă spre Peninsula Coreeană.

Coreea de Nord este gata să "răspundă la orice atac nuclear tot printr-un atac nuclear", a replicat numărul doi al regimului comunist de la Phenian, Choe Ryong-Hae, în cursul unei ceremonii care a precedat parada militară organizată cu prilejul împlinirii a 105 ani de la nașterea fondatorului Republicii Populare Democrate Coreene, Kim Ir-Sen.

"China este gata să-și coordoneze strâns acțiunile cu Rusia, pentru a contribui la aplanarea situației în peninsulă și a încuraja părțile să reia dialogul", a declarat vineri seara șeful diplomației chineze.Wang Yi a făcut astfel aluzie la negocierile în șase (cele două Corei, Japonia, Rusia, China și SUA), întrerupte de ani de zile, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel