Data publicării:

Conferința Spitalului Militar Central. Gl. mr. dr. Florentina Ioniță-Radu: Am obținut ceea ce ne-am propus și menținem standardul științific pe care ni l-am asumat / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

General maior medic conf. univ. dr. Florentina Ioniță-Radu, de la Spitalul Militar de Urgență Carol Davila, a vorbit despre importanța organizării Conferinței Spitalului Militar Central. Aceasta a subliniat succesul evenimentului, cu o participare numeroasă și sesiuni diverse.

General maior medic conf. univ. dr. Florentina Ioniță-Radu a vorbit despre cea de-a XIII-a ediție a Conferinței Spitalului Militar Central, organizată anual, cu excepția anului pandemiei. Aceasta a subliniat că formatul conferinței a evoluat în funcție de necesități și date științifice. Potrivit medicului, temele abordate sunt multidisciplinare și vizează medicina integrată, evidențiind importanța centrării pe pacient în procesul medical, în contextul dezvoltării specialităților pe domenii de nișă.

„Săptămâna trecută a fost cea de XIII-a ediție a Conferinței Spitalului Militar Central. Această conferință a început atunci când Spitalul împlinea 180 de ani și am avut șansa să o putem organiza anual, mai puțin un an în timpul pandemiei, când a fost foarte dificil să organizăm o conferință, chiar și online.

Formatul ei s-a modificat de-a lungul timpului, în funcție de necesități, în funcție de evoluția datelor științifice, astfel încât formatul la care am ajuns astăzi consider că este unul bun, care întrunește criteriile de a fi utilă și în același timp de a atrage cât mai multe persoane.

Ne-am propus ca temele pe care le abordăm să fie teme multidisciplinare, care să ducă la o medicină integrată pentru că, de fapt, noi considerăm că aici ar fi oarecum problema: se dezvoltă specialitățile foarte mult pe domenii care sunt de nișă, dar uneori uităm că pacientul trebuie să fie pus în centrul actului medical și că ar trebui să gândim cumva în jurul unui pacient.", a spus gl. mr. dr. conf. univ. dr. Florentina Ioniță-Radu. 

2. -imagine fara descriere- (florentina-ionita-radu_06225500.jpg)

„Am obținut ceea ce ne-am propus și menținem standardul științific pe care ni l-am asumat"

Gl. mr. dr. conf. univ. dr. Florentina Ioniță-Radu a explicat că zilele au fost dedicate unor teme specifice. Această structură a condus la un rezultat de excepție, cu o participare numeroasă. Medicul a menționat că, pe lângă prezentările medicale, au fost invitați participanți din țară și din străinătate, inclusiv sesiuni live din blocul operator. De asemenea, conferința a inclus sesiuni pentru asistente medicale și rezidenți. 

„Noi ne-am străduit ca aceste zile ale spitalului, de-a lungul unei săptămâni întregi, să fie organizate pe tipuri de teme. Adică au fost dedicate afecțiunilor oncologice, zile dedicate Neuroteam-ului, echipei de intervenții neurologice și neurochirurgicale, au fost teme comune radiologie intervențională-chirurgie, cu argumente pro și contra, astfel încât, în final, rezultatul a fost unul de excepție, cu o participare numeroasă.

De asemenea, pe lângă sesiunea de prezentări medicale ale medicilor, am avut participanți și din țară și din străinătate, am avut prezentări live din blocul operator. Și domnul profesor Irinel Popescu a participat și îi mulțumesc că este de atâția ani alături de noi.

Au fost și sesiuni dedicate asistentelor medicale și sesiuni ale rezidenților. Cred că am obținut ceea ce ne-am propus și menținem standardul științific pe care ni l-am asumat.”, a spus gl. mr. dr. conf. univ. dr. Florentina Ioniță-Radu la emisiunea Academia de Sănătate, de pe DC News și DC Medical. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel