Conferința Internațională "Perspectives of European Business Law" Ediția a 2-a
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Pe data de 17 martie 2023, Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice din București împreuna cu Asociația Română de Dreptul Afacerilor, alături de partenerii din mediul profesional, organizează a 2-a ediție a Conferinței Internaționale "Perspectives of European Business Law".

Conferința abordează o serie largă de teme de actualitate din domeniul dreptului societar european, piața unică, concurența, dreptul european al contractelor, dreptul fiscal, dreptul muncii, dreptul penal și alte domenii conexe. Ea se dorește a fi o reală platformă de dezbateri între practicieni, cercetători, doctoranzi sau cadre didactice, la aceasta putându-se înscrie atât persoane care doresc să susțină o lucrare științifică, cât și persoane care doresc doar să audieze dezbaterile.

Conferința se desfășoară în format hibrid, participanții având posibilitatea de a participa atât online, pe platforma Zoom, cât și fizic, în sala Virgil Madgearu a clădirii Ion N. Angelescu. De asemenea, conferința va fi transmisă în direct pe canalele social media ale Facultății de Drept ASE și ale partenerilor media Juridice.ro și Wolters Kluwer.

Conferința Internațională „Perspectives of European Business Law” se bucură de prezența unor specialiști de renume din afara țării, care vor lua cuvântul în deschiderea Conferinței în calitate de keynote speakers:

Roberto Panetta, avocat specializat în drept civil și comercial, inclusiv achiziții și construcții, acorduri de restructurare sau arbitraj comercial intern și internațional. Dl Panetta este, de asemena, cadru didactic la Universitatea Bocconi din Milano

Chantal Moll de Alba, conferențiar universitar la Universitat de Barcelona, oferă ca practician consultanță juridică societăților și instituțiilor publice în domeniul dreptului civil, în materia proprietăților imobiliare și a dreptului construcțiilor.

Geraud Sajust de Bergues de Escalup este expert juridic la Ministerul francez al Afacerilor Externe, Membru al Consiliului de Stat al Franței și fost Agent Guvernamental al Franței pe lângă Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Lucrările susţinute în cadrul Conferinţei se vor regăsi într-una din următoarele publicații:

- Revista „Dreptul” – cea mai veche revistă de drept din România, cunoscută la nivel național și internațional (indexată BDI în Ebsco, CEEOL)

- Tribuna Juridică, indexată în Web Of Science Clarivate Analytics (Thomson Reuters) și Scopus.

- European Business Law Journal, indexată în baze internationale

- Revista „Curierul fiscal” - publicată de Editura C.H. Beck, indexată BDI (Ebsco, Heinonline)

- Revista Română de Drept al Afacerilor, publicată de Wolters Kluwer România

Pentru mai multe detalii cu privire la înscriere și la desfășurarea conferinței, vă invităm să consultați site-ul: europeanbusinesslaw.rsbl.ro 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel