Conducere militară la Focșani. Nelu Tătaru: Managerul Spitalului Județean a plecat cu toată documentația din spital
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Managerul Spitalului Județean Focșani a fost confirmat cu COVID-19. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunță o posibilă conducere militară și face acuzații grave. 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat, la Digi24, că-n Focșani, ”avem două cadre (n.r. infectate) la ISU, unul la Jandarmerie, mai multe cadre la Poliție. La nivelul Spitalului Județean, managerul este confirmat pozitiv, a și plecat din spital. Că a plecat cu toată documentația și ce mai avea în birou este o problemă”. 

Nelu Tătaru va ajunge mâine la Focșani, unde va face o evaluare a situației la fața locului. ”Ne gândim la un management militar” dezvăluie el. 

Pacienți infectați, lăsați în comunitate

Ministrul a spus că este o situație deosebită la Focșani, explicând că sunt persoane infectate cu COVID-19 care se află la domiciliu, cu alte persoane neinfectate, iar, dacă situația continuă să stea astfel, nu se poate rupe lanțul epidemic: 

”Am solicitat evidențierea faptului că numeroase persoane pozitive sunt la domiciliu sau în anumite locuri împreună cu alte persoane și voi lua deciziile care se impun. Poate fi rezolvată situația printr-o analiză drastică. În acest moment, la noi în țară, pacienții bolnavi sunt internați în spital, ei trebuie să fie internați, supravegheați măcar până la primul test pozitiv. Nu le putem da drumul în comunitate, în familie. În acest fel, nu putem rupe lanțul de transmitere”. 

Nelu Tătaru a subliniat că sunt proceduri de aplicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel