Condiţii mai dure pentru restabilirea temporară a controalelor la frontierele din Schengen
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
imigranti-tunisieni
imigranti-tunisieni

Comisia Europeană va redefini "condiţiile excepţionale" care permit statelor din Schengen să restabilească temporar controalele la frontierele lor naţionale, a anunţat purtătorul de cuvânt Olivier Bailly.

"Este deja posibilă restabilirea temporară a controalelor la frontierele naţionale. Ceea ce căutăm este precizarea condiţiilor în care acest lucru va fi posibil", a explicat el.

Propunerile vor fi formulate la 4 mai de comisarul pentru afaceri interne, Cecilia Malmstrom, în vederea unei prime examinări de către miniştrii de interne din UE la 12 mai, a notat el. "Însă nu vom revoluţiona nimic. Este vorba de a ajuta la rezolvarea diferenţelor de interpretare" a acestor reguli, a subliniat sursa.

Restabilirea frontierelor naţionale ar putea fi autorizată "ca ultim recurs", dacă statul în poziţia de frontieră externă a UE "nu şi-a îndeplinit obligaţiile" aflându-se în imposibilitatea de a le controla", a spus Bailly.

CE a recunoscut că exerciţiul este dictat de conflictul dintre Franţa şi Italia, după decizia Romei de a regularizare a 25.000 de imigranţi tunisieni sosiţi ilegal pe teritoriul ei.

De asemenea, măsura vine după ce Nicolas Sarkozy şi Silvio Berlusconi au cerut marţi Bruxelles-ului "să examineze posibilitatea restabilirii temporare a controlului la frontierele interne" ale statelor membre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel