Condimentul care face minuni atunci când ești RĂCIT. Vindeca o mulțime de boli
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Condimentul care face minuni atunci când ești RĂCIT. Vindeca o mulțime de boli / Foto: Pixabay
Condimentul care face minuni atunci când ești RĂCIT. Vindeca o mulțime de boli / Foto: Pixabay
Află în articol care este condimentul minune ce vindecă mai multe boli.

Turmericul poate fi numit un condiment minune. Deși acesta este mai rar folosit de români, are numeroase beneficii pentru sănătate. Tocmai din acest motiv turmericul este folosit în India de mii de ani, atât drept condiment, cât și ca plantă medicinală. 

Cercetătorii au descoperit că turmericul are o serie de compuși bioactivi puternici în structura sa. Aceștia poartă numele de curcuminoizi, iar curcuminul este cel mai important, fiind și principalul ingredient activ din turmeric. Curcuminul are puternice efecte antiinflamatorii și antioxidante, scrie Doc.ro. Este atât de puternic, încât poate concura cu anumite medicamente antiinflamatorii, fără efectele adverse ale acestora. 

Ce boli vindecă turmericul

Tocmai datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antioxidante, turmericul este util atunci când suntem răciți. Condimentul are și proprietăți anticoagulante. Acestea ajută la o bună circulație a sângelui și fluidificarea lui. Astfel, turmericul poate ajuta la prevenirea formării cheagurilor de sânge, însă persoanele care își administrează regulat medicamente anticoagulante trebuie ceară sfatul medicului înainte de a-l consuma.

În plus, cercetătorii susțin că conținutul acestui condiment poate contribui la prevenirea bolilor de inimă, având ca principal beneficiu îmbunătățirea funcției endoteliumului, membrana ce căptușește vasele de sânge. Atunci când este aplicat peste julituri sau tăieturi, turmericul împiedică infectarea rănilor mici și ajută la cicatrizarea lor. Condimentul este foarte apreciat și pentru că ajută ficatul să elimine colesterolul rău (LDL). De asemenea, el  poate fi folosit ca supliment în cazul celor care au colonul iritabil.

Turmericul ajută și în cazul altor afecțiuni, precum ar fi: migrene, bronșită, febră, recuperare după operații, depresie, tuberculoză, boli de rinichi, etc. Potrivit unor specialiști, turmericul este indicat și în cazul durerilor de articulații, de spate sau de oase. Cei care suferă de dureri lombare sunt îndemnați să bea dimineața un pahar de apă cu turmeric.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel