Conceptul de Car Sharing îşi face din ce în ce mai mult simţită prezenţa şi în România
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
car-sharing
car-sharing

Studii recente arată că, în urma scumpirii preţului carbutanţilor, din ce în ce mai mulţi români apelează la a-şi împărţi costurile de călătorie cu alte persoane prin folosirea în comun a aceluiaşi automobil în cazul deplasărilor pe distanţe medii şi lungi.

Acest mod de a distribui costurile călătoriei între mai multe persoane este foarte frecvent utilizat, atât în statele mai dezvoltate ale Uniunii Europene, cât și în Statele Unite ale Americii. Multe dintre guvernele europene încurajează dezvoltarea unor asemenea proiecte prin promovarea avantajelor folosirii acestora și finanțarea proiectelor care suportă acest concept.

Aceste proiecte există în afara țării de ceva vreme și au reusit să atragă un numar impresionant de utilizatori. Servicii precum www.roadsharing.com (Italia), www.covoiturage.fr (Franța) sau www.mitfahrgelegenheit.de (Germania) au reușit să aducă economii și avantaje substanțiale utilizatorilor lor dar nu numai, un astfel de serviciu fiind de asemenea benefic și pentru mediu.

În România, acest concept este deocamdată la început, dar se poate observa că site-uri precum www.ecodrum.ro, care oferă gratuit astfel de servicii, au început să acapareze tot mai mult teren. Recenta scumpire nejustificată a combustibililor nu a făcut altceva decât să accentueze interesul românilor în astfel de servicii. În ultima perioadă, traficul pe acest gen de pagini web a crescut cu aproximativ 23%, iar scumpirile iminente ale carburanților din perioada ce va urma, pe fondul conflictelor din Orientul Mijlociu, nu vor face altceva decât să încurajeze tot mai multe persoane în a folosi astfel de aplicații on-line.

EkoRoad, noua aplicație gratuită dezvoltată de AMVTek, ajută șoferii și pasagerii să se gasească reciproc pentru a împărți prețul călătoriei. Utilizatorii aplicației au ocazia de a călători nu doar în granițele țării, EkoRoad fiind disponibil în toate statele din Europa. EkoRoad oferă un sistem inteligent de căutare a călătoriilor, fiind capabilă să descopere călătorii care se intersectează chiar și doar parțial cu itinerariul necesar călătoriei dorite. Deasemenea, aplicația dispune de un sistem de securitate care poate proteja identitatea utilizatorilor săi față de restul utilizatorilor, făcând excepție momentul în care identitatea acestuia trebuie dezvăluită eventualilor colegi de călătorie. Aplicația poate fi găsită la adresele www.ecodrum.ro sau www.ekoroad.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel