Urmărește emisiunea live
Compot de cireșe fără conservanți. Rețeta clasică
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay (a5282908 )
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay (a5282908 )
Dacă vrei să te bucuri de un compot de cireșe fără conservanți adăugați, îl poți prepara chiar tu. Iată rețeta...

Ingrediente 

- cireșe
- apă
- zahăr

Cum se prepară

Cireșele se curăță de codițe și se spală bine sub jet de apă. Se lasă în apă rece 30 de minute. Apoi cireșele se pun în borcanele sterilizate umplând fiecare borcan pe trei sferturi. În fiecare borcan se pun trei sau patru lingurițe de zahăr, după gust, potrivit retete.unica.ro. Se toarnă apa în borcane și se pun capacele.

Pe fundul unei oale mari se așază prosoape de bucătărie, apoi se pun în ea borcanele. Ca să nu se spargă în timpul gătirii, fie se așază borcanele la distanță unul de altul, fie se pune hârtie între ele. Se toarnă apă în oală, cât să ajungă la capacul borcanelor.

Se lasă la fiert, la foc mare, până dă apa în clocot. Apoi se dă focul mic și se lasă să fiarbă 40 – 45 de minute. La final, borcanele se lasă să se răcească în apa în care au fiert.

Ca să poți face un compot de cireșe natural, fără conservanți, trebuie să sterilizezi borcanele înainte de a le folosi. Fructele se aleg destul de tari. Nu trebuie să fie foarte coapte pentru că se vor sfărâma la fiert. Se pot pune și arome – vanilie, scorțișoară, dacă dorești un compot mai aromat. În loc de zahăr se pot folosi îndulcitori, precum zaharină sau stevia.

Vezi și: Pandișpan cu cireșe. Rețeta foarte simplă de sezon

Salam de biscuiți cu fistic și caramel sărat. Rețeta lui Vlăduț

BONUS: Prăjitură din pișcoturi cu cremă de mascarpone și afine

Ingrediente

Pentru baza prăjiturii:

1 pachet de pișcoturi pentru Tiramisu
1 pachet de biscuiți cu cacao
500 ml lapte

Pentru cremă:

500 gr mascarpone
400 gr ciocolată albă
200 ml frișcă lichidă, naturală
10 gr gelatină
100 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
1 praf de sare
250 gr afine proaspete sau congelate

Cum se prepară

Înainte de a da startul preparării prăjiturii, asigură-te că ai adus pe masa de lucru atât ingredientele necesare, cât și ustensilele de lucru. Ai nevoie de un mixer cu bol în dotare, de un alt recipient pentru lapte și de o oală pentru cremă. Pregătește și o tavă de chec sau o formă dreptunghiulară de yena în care vei monta prăjitura fără coacere.

Cum prepari crema pentru prăjitura rapidă fără coacere

Așază cratița pe o plită sau pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie. Adaugă frișca lichidă în cratiță și las-o să se înfierbânte, atât cât suportă degetul mic de la mână temperatura de fierbere. Rupe ciocolata albă în bucăți mici și adaug-o în cratița cu frișca. Stinge focul și amestecă intens ciocolata albă până când se topește și obții o compoziție omogenă, scrie catine.ro.

Hidratează gelatina în 30 ml de apă, dilueaz-o în baie de aburi și adaug-o în compoziția de ciocolată albă. Amestecă intens pentru a se omogeniza. Lasă apoi compoziția să se răcească.

Pune mascarponele în bolul mixerului și adaugă zahărul pudră cu aromă de vanilie. Amestecă bine cele două ingrediente până când compoziția capătă cremozitate. Adaugă compoziția de ciocolată răcită și un praf de sare.

Cum montezi prăjitura 

În forma de chec sau cea de yena, adaugă un strat din crema de mascarpone. Înfige din loc în loc câteva afine. Așază deasupra un rând de pișcoturi pe care le treci ușor prin lapte. Continuă cu un strat de cremă de mascarpone și afine, apoi cu un alt rând de pișcoturi trecute prin lapte. Urmează ultimul rând de cremă și la final un rând de biscuiți cu cacao, trecuți și aceștia prin lapte.

Vezi și: Prăjitură cu mascarpone și căpșune. Rețeta de vară

Pandișpan cu vișine. Rețeta-vedetă a momentului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel