Complot ce plănuia răpiri și distrugeri de instalații electrice, dejucat de poliția germană
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Complot ce plănuia răpiri și distrugeri de instalații electrice, dejucat de poliția german / Foto: Pixabay, de analogicus
Complot ce plănuia răpiri și distrugeri de instalații electrice, dejucat de poliția german / Foto: Pixabay, de analogicus
Poliția germană a dejucat un complot ce plănuia răpiri și distrugeri de instalații electrice.

Poliția din Germania a reținut patru cetățeni suspectați de complot pentru răpirea ministrului sănătății, Karl Lauterbach și pentru distrugerea unor instalații electrice pentru a provoca o pană de curent la nivel național, transmite Mediafax, citând scrie Reuters.

"Se crede că cei doi suspecți principali au convenit cu alte persoane să organizeze un atac asupra ministrului federal al sănătății", a declarat joi un purtător de cuvânt al biroului procurorului din Koblenz, confirmând un raport al postului de televiziune german ARD.

Cine sunt suspecții reținuți

Suspecții reținuți în această săptămână erau afiliați la grupuri care au protestat împotriva restricțiilor COVID-19 și la mișcarea de extremă-dreapta "Reichsbuerger", care neagă existența statului german modern, a precizat biroul procurorului într-un comunicat.

Complotul de răpire a lui Lauterbach este cel mai recent dintr-o serie de incidente care au evidențiat furia unor germani față de restricțiile impuse persoanelor nevaccinate și propunerile de a face vaccinarea obligatorie pentru publicul larg.

Complotul de asasinare a premierului landului Saxonia din estul Germaniei

În decembrie, poliția a dejucat un complot al unor activiști anti-vaccinare care intenționau să-l ucidă pe premierul landului Saxonia din estul Germaniei. Suspecții din spatele celui mai recent complot comunicau într-un grup de chat numit Vereinte Patrioten - Patrioții Uniți, și "intenționau să provoace condiții asemănătoare unui război civil și, în cele din urmă, să răstoarne sistemul democratic din Germania", a declarat biroul procurorului.

Polițiștii au confiscat arme, muniție și o pușcă de asalt Kalașnikov

Autoritățile au percheziționat miercuri 20 de proprietăți din mai multe landuri germane, confiscând arme, inclusiv pistoale, muniție și o pușcă de asalt Kalașnikov, bani în euro și valută, precum și lingouri de aur și monede de argint.

De asemenea, au găsit certificate de vaccinare și teste COVID falsificate, a precizat biroul.
Biroul a cerut unui judecător să emită mandate de arestare pentru cei patru suspecți reținuți. Un al cincilea suspect este în libertate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel