Comisie parlamentară de anchetă a datelor pandemiei. Răzvan Cuc (PSD) acuză coaliția de guvernare de „ascunderea adevărului“
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 12 mai 2021, 16:15
WhatsApp
Răzvan Cuc, acuzații pentru Drulă de la USR: Cum să prinzi un mincinos. Foto: Crișan Andreescu
Răzvan Cuc, acuzații pentru Drulă de la USR: Cum să prinzi un mincinos. Foto: Crișan Andreescu
Senatorul PSD Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor din Guvernele Grindeanu și Tudose, a vorbit despre ascunderea adevărului privind datele pandemiei de către coaliția de Guvernare.

Într-o postare pe Facebook, senatorul PSD Răzvan Cuc acuză coaliția de guvernare de ascunderea adevărului privind datele reale ale pandemiei de coronavirus. Acesta își motivează cele spuse de refuzul Parlamentului de a vota Comisia parlamentară de anchetă a datelor pandemiei, propusă de partidul Social Democrat:

„PUTEREA NU VREA SĂ AFLĂM ADEVĂRUL DESPRE DATELE PANDEMIEI!

Peste 5300 de decese, adică 18,2% din totalul celor 29034 de decese din cauza COVID-19 nu au fost raportate oficial în România! Cum a fost posibil acest lucru?

PSD a cerut cu insistență crearea unei Comisii parlamentare de anchetă asupra datelor pandemiei. Românii trebuie să știe adevărul!

Dar 230 de senatori și deputați ai monstruoasei coaliții aflate la guvernare au votat împotriva constituirii acestei comisii. Oare de ce? Ce au de ascuns?

Votând împotriva constituirii acestei comisii, parlamentarii PNL-USRPLUS-UDMR admit că le este teamă de adevăr. Că ar putea fi descoperite abuzuri și ilegalități pe care le-au mascat sub starea de urgență sau cea de alertă. Că lucrurile nu stau așa cum ne spune grupul (secret!) de comunicare strategică.

Unde este transparența atât de clamată de „guvernul meu”? Dar unde este președintele țării, care știe că acest vot adâncește și mai mult lipsa de încredere a oamenilor în instituțiile statului, mai ales acum, când suntem în plină campanie de vaccinare? Sau acestui președinte nu îi mai pasă de nimic pentru că este la ultimul său mandat?!

Votând împotriva înființării comisiei, parlamentarii PNL-USRPLUS-UDMR au votat de fapt pentru mușamalizarea adevărului. Au votat pentru legitimarea acțiunilor unui guvern incompetent din toate punctele de vedere. În locul onestității și transparenței, parlamentarii puterii au ales, cu aroganță și cinism, minciuna!“ a scris Răzvan Cuc pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?