Comisia Nana își face un site unde oamenii pot oferi informații
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Comisia Nana
Comisia Nana

Comisia parlamentară care anchetează achiziționarea terenului din județul Călărași de către familia Băsescu s-a reunit,  joi, pentru a stabili calendarul și regulamentul de funcționare. Potrivit unuia dintre membri, senatoarea Gabriela Firea, comisia "Nana" urmează să aibă și un site, acolo unde va fi publicat programul și prin intermediul căruia oamenii pot oferi informații.

Ședința de miercuri a fost boicotată de PDL, așa că membrii au ales un singur vicepreședinte, în persoana deputatului PNL Ioan Cupșa.

În funcția de secretar general al comisiei a fost ales Mircea Irimie, deputat al Partidului Conservator.

Totodată, parlamentarii au stabilit și persoanele pe care le vor chema la audieri, dar încă nu există informații referitoare la eventualele prezențe ale președintelui Băsescu sau a fiicei lui, Ioana Băsescu.

Gabriela Firea a declarat că la audieri au fost invitați reprezentanți ai OCPI (Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară), reprezentanți ai Cărții Funciare, prefectul județului Călărași, primarul comunei Nana, reprezentanți ai ANRP (Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților), ai APIA (Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură) și ai ministerului Agriculturii, consilierul prezidențial Adrian Rădulescu, dar și notarii implicați în efectuarea tranzacției.

"Comisia va avea un site de săptămâna viitoare, cei care consideră că pot avea informații le pot pune la dispoziția comisiei. Vom urca toate precizările pe programul de audieri. (...) Vor putea fi prezente la un program de audieri și persoane care consideră că au anumite informații de prezentat în fața comisiei. (...) Toate documentele care slujesc la clarificarea acestor obiective se vor prezenta", a declarat Gabriela Firea.

Social-democrata a menționat că, în funcție de cum vor evolua lucrurile, Ioana Băsescu ar putea fi chemată la audieri, precizând că această comisiei nu și-a propus "ținte".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel