Cometa ISON: Cum ar putea fi afectată omenirea. Vezi ce fac SUA și Rusia
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
ison
ison

Anul 2013 se pare că va fi marcat de fenomene la  care omenirea se aștepta cel mai puțin. Potrivit specialiștilor, apropierea cometei ISON a început să dea bătaie de cap marilor puteri, respectiv SUA și Rusia, dar și oamenilor simpli care au auzit de evenimentul astonomic care ar putea influența evoluția omenirii. 

Cometa ISON, având o coadă uriașă, va putea fi văzută cu ochiul liber din luna noiembrie, chiar și  în timpul zilei. Totuși, potrivit informațiilor care au început să circule în mediul virtual, SUA și Rusia se pregătesc de un "dezastru major".

Există  opinii care spun că acest corp ceresc ar putea fi fărâmiţat de Soare, unele bucăţi ar putea lovi Terra, iar coada cometei, care ar conţine viruşi extratereştri, va mătura Pământul. Efectele, în amble cazuri, sunt catastrofale pentru oameni.

 Dde asemenea, coada cometei, care se va afla periculos de aproape de Pământ în februarie anul viitor, ar putea ascunde viruşi mortali pentru omenire

Cometa ISON a intrat în zona de interes a “teoriei conspiraţiei” în momentul în care site-ul ultimate survival.net a publicat informaţia conform căreia, cu doar o lună înainte de evenimentul astronomic, Agenţia Naţională pentru Situaţii de Urgenţă din SUA (FEMA) a comandat conserve şi mâncare care pot fi păstrate mai mult timp, în valoare de 14,2 milioane de dolari, care trebuiau livrate înainte de 1 octombrie 2013.

O altă decizie ciudată este că în intervalul 28 septembrie - 5 noiembrie nu a fost permisă nici o intervenţie militară. În plus, unităţile Gărzii Naţionale au încheiat pe 30 septembrie un curs intitulat “Controlul revoltelor”. Şi în Rusia se întâmplă lucruri asemănătoare: Ministerul de Interne îşi pregăteşte oamenii pentru a “manageria situaţia în cazul unui dezastru major”.

Ce se poate întâmpla cu cometa

Teoria conspiraţiei spune că, pe 28 noiembrie, sub influenţa Soarelui, ISON s-ar putea sparge în bucăţi mai mici, ale căror traiectorii imprevizibile ar putea lovi şi Terra. Şi dacă nu se va sparge, în februarie anul viitor ISON va fi atât de aproape de Pământ, încât coada ei va mătura Terra... În ambele cazuri, efecte ar fi dezastruoase pentru omenire.

Impactul cu fragmentele cometei ar duce la distrugeri masive şi ar face extrem de multe victime. Iar coada cometei ne-ar putea pregăti alte “surprize”. Conform specialiştilor, ea ar putea găzdui, pe lângă praf cosmic, forme de viaţă extraterestre, inclusiv viruşi şi bacterii în faţa cărora suntem lipsiţi de apărare şi care ar putea declanşa pe Pământ adevărate pandemii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel