Comandantul rezistenței de la Azovstal refuză să se predea. ”Moartea va veni oricum”
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto captură video
foto captură video
Bohdan Krotevici, în vârstă de 29 de ani, comandantul rezistenței de la Azovstal, refuză să se predea. 

Comandantul rezistenței de la Azovstal... rezistă. Bohdan Krotevici refuză să se predea și a postat pe Twitter o fotografie cu el din uzină. Imaginea este însoțită de mesajul: Lupta continuă. 

”De câteva ori deja am fost sigur că voi muri, dar umorul m-a ajutat întotdeauna să îndur totul cu calm. Moartea va veni oricum. Când un războinic moare protejându-și tara, personal consider că este o moarte demnă”, declarase în urmă cu câteva zile Bohdan Krotevici într-un interviu pentru Wall Stree Journal, conform Digi24

În 11 mai, o altă fotografie apăruse cu Bohdan Krotevici, alături de un cățel. Ulterior, câinele a fost ucis de o mină a rușilor, după cum a povestit militarul ucrainean, în vârstă de 29 de ani. 

”E iadul la Mariupol...”

Bohdan Krotevici a trimis jurnaliștilor WSJ în care s-a filmat în afara combinatului. Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a analizat filmarea și a confirmat că acesta este el.  Demersul a fost necesar deoarece din cauza asediului continuu al Mariupolului, jurnaliștii nu au putut transmite de acolo.

"Copii și femei mor. Sunt uciși și violați... E iadul la Mariupol... Îmi este greu să vorbesc despre asta. (În combinat -n.r.), condițiile sunt îngrozitoare. Răniții putrezesc  din cauza condițiilor din subteran, a umidității. Rănile sunt grave: membre amputate, mușchi rupți, arsuri grave. Medicamentele, analgezicele, sunt în cantități extrem de mici", spunea Bohdan Krotevici.

Ministerul rus al apărării a anunțat joi dimineață că 1.730 de luptători s-au predat din uzina Azovstal începând de luni. Rușii spun că 771 de soldați s-au predat în ultimele 24 de ore. 80 au fost răniți. Ministerul rus al Apărării spune că "cei care au nevoie de tratament în spital primesc asistență în instituțiile medicale" din Novoazovsk și Donețk.

Citește și: Generalul Corneliu Dobrițoiu: Militarii ucraineni se predau pentru că nu au cu ce lupta. Asta nu înseamnă o victorie

Ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei, Hanna Maliar, a declarat luni seara că 53 de soldați grav răniți au fost evacuați într-un spital din orașul Novoazovsk, controlat de ruși. Alte peste 200 de persoane au fost transportate printr-un coridor către Olenivka, a spus Maliar.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a spus că soldații care apărau combinatul și-au „îndeplinit sarcina de luptă”, iar acum scopul principal a fost salvarea vieților personalului. Prin rezistența de la combinat, ei au împiedicat forțele ruse să captureze rapid orașul Zaporizhzhia din sud, se arată în comunicatul său pe Facebook. Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel