Data publicării:

Cod roșu de ploi abundente în sud-vestul țării. Elena Mateescu (ANM) a spus cum va fi vremea în următoarele zile

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Vremea
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Elena Mateescu a spus cum va fi vremea în următoarele zile.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod roșu de vreme rea și precipitații abundente pentru zona de sud-vest a țării.

- Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 12 – 17 iunie, ora 12

- Fenomene vizate: averse torențiale și abundente

Zone afectate: județele Mehedinți, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara

În județele Mehedinți, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara, vor fi averse torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50...70 l/mp și izolat vor depăși 80 l/mp.

Cod portocaliu

De asemenea, un cod portocaliu a fost emis pentru o zonă mai extinsă, care cuprinde inclusiv nordul țării.

- Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 10 – 17 iunie, ora 12

- Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate de apă

- Zone afectate: conform textului și hărții

În jumătatea de vest a Olteniei, sudul Banatului, zona Carpaților Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Elena Mateescu anunță că vremea își revine de la jumătatea săptămânii viitoare

Elena Mateescu, directorul general al ANM, a fost invitată la Antena 3 CNN, unde a vorbit despre codul roșu de vreme rea și de prognoza pentru săptămâna viitoare.

„De la ora 12, de astăzi, până mâine la ora 12, pentru județele Mehedinți, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara, vorbim de averse torențiale și cantități abundente în intervale scurte de timp. Prin acumulare, acestea vor fi cuprinse între 70l/mp, izolat vor putea depăși 80l/mp.

În jumătatea de vest a Olteniei, zona Banatului, a Carpaților Occidentali, nordul Orientalilor și vestul Meridionalilor, aversele torențiale vor fi însoțite de intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii și grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 30-40l/mp, izolat peste 50l/mp. Vor fi fenomene meteorologice extreme specifice condițiilor de instabilitate meteorologică accentuată. Avertizarea rămâne în vigoare până mâine la ora 12. În acest sfârșit de săptămână, instabilitatea va fi de interes în cea mai mare parte a țării, inclusiv și în debutul săptămânii viitoare. Veștile sunt mai bune din a doua partea a săptămânii viitoare, când ne așteptăm la o ameliorare a ariei și cantității de precipitații, cu temperaturi în creștere, peste 30-32 de grade Celsius“, a spus la Antena 3 CNN, Elena Mateescu, directorul general al ANM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel