Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 31 iul 2020 / 19:28
COD ROȘU de CANICULĂ în România. CÂND va fi emis, informație din ANM
Când va fi emis COD ROȘU de caniculă în România, cu potențial dezastruos.

Elena Mateescu, directorul ANM, a explicat în ce condiții va fi emisă alertă de COD ROȘU de caniculă în România: ”Ar trebui să avem valori peste 40 de grade Celsius, pentru că, atunci când emitem aceste avertismente, trebuie să luăm în considerare maximele absolute ale zilelor respective, în care prognoza anticipează depășirea celor mai ridicate valori”. 

Directorul ANM a afirmat că nu poate anticipa dacă va fi emisă alerta de COD ROȘU de caniculă anul acesta, dar face precizarea că este vorba despre valorile măsurate, nu despre cele resimțite. 

De exemplu, joi au fost resimțite temperaturi de 43-44 de grade Celsius, chiar 45, acolo unde prognoza oficială a anunțat maxime de 37 de grade. Motivul pentru care se simt temperaturi mai crescute este dat umiditate. ”Aerul nu este uscat, cu cât cresc umiditatea și valorile de temperaturi, cu atât și disconfortul termic este foarte accentuat” a explicat Elena Mateescu. 

Ce înseamnă alerta de COD ROȘU 

 

”Fenomene meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi periculoase, cu un grad de intensitate foarte mare şi cu efecte dezastruoase” arată ANM. 

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro