CM 2022 Qatar. Neymar are entorsă la glezna dreaptă după meciul cu Serbia
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Încă o accidentare serioasă la Campionatul Mondial? 

Neymar, superstarul selecţionatei Braziliei, a suferit o entorsă la glezna dreaptă, a anunţat joi medicul Confederaţiei Braziliene de Fotbal (CBF), Rodrigo Lasmar, după victoria Selecao în faţa Serbiei (2-0), în meciul de debut la Cupa Mondială din Qatar, disputat joi seara pe stadionul Lusail din Al Daayen, informează AFP.

"Trebuie să aşteptăm între 24 şi 48 de ore pentru a avea o altă evaluare" a gravităţii acestei accidentări şi o eventuală indisponibilitate a jucătorului, înlocuit în finalul partidei cu sârbii, a subliniat Lasmar.

Selecţionerul brazilian Tite s-a declarat însă "încrezător că Neymar va continua să joace la Cupa Mondială" din Qatar.

La puţin timp după această conferinţă de presă, jucătorul a părăsit stadionul şchiopătând uşor, fără să răspundă întrebărilor ziariştilor, cu căşti voluminoase pe cap, însoţit de un membru al staff-ului brazilian.

Potrivit medicului, accidentarea s-a produs în timpul unui impact direct cu genunchiul unui jucător sârb. Neymar (30 de ani) a mai fost lovit la glezna dreaptă şi în 2019, accidentare care l-a forţat atunci să renunţe la Copa America.

Pe Lusail Stadium, care va găzdui şi finala CM 2022, pe 18 decembrie, Neymar a fost foarte activ până la înlocuirea sa, în minutul 80. El a s-a aflat la originea deschiderii, după ce l-a lansat pe Vinicius, al cărui şut, respins de portarul sârb Vanja Milinkovic-Savic, a fost reluat în plasă de Richarlison (62). Brazilienii şi-au dublat avantajul în minutul 73, prin acelaşi Richarlison, care a marcat cu o execuţie spectaculoasă, din foarfecă, unul dintre cele mai frumoase goluri văzute până acum la un Campionat Mondial.

Departe de grijile şi problemele sale de sănătate din trecutul recent, Neymar, care participă la a treia sa Cupă Mondială, a abordat competiţia din Qatar într-o formă strălucitoare, după un început de sezon fulminant în tricoul echipei Paris Saint-Germain, scrie Agerpres.

Brazilia - Serbia. Rezultat la CM 2022

Selecţionata Braziliei a învins echipa Serbiei cu scorul de 2-0 (0-0), joi seara, pe Lusail Stadium din Al Daayen, în primul său meci din Grupa G a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar. 

După o primă repriză mai slabă, Selecao a făcut spectacol în partea secundă, câştigând prin dubla lui Richarlison (62, 73). Cvintupla campioană mondială (1958, 1962, 1970, 1994, 2002), marea favorită la câştigarea trofeului, a încheiat meciul cu un raport de 24-4 şuturi la poartă şi 10-0 la şuturi pe poartă, având şi două bare (nu se contabilizează ca şut pe poartă).

Brazilia a controlat jocul încă din startul partidei, însă Serbia s-a apărat exact, masiva echipă pregătită de Dragan Stojkovic rezistând cu brio atacurilor adverse.

A fost nevoie de un corner executat cu efect de Neymar (13) pentru a consemna prima ocazie, însă bravul portar Vanja Milinkovic-Savic a fost atent şi a respins.

Casemiro a apoi tras de la 25 metri (21), dar Vanja Milinkovic-Savic a reţinut. Fratele mai celebrului Sergej l-a blocat salvator pe Vinicius (27) şi a reţinut şi şutul slab al lui Raphinha (35). Vinicius a fost periculos şi în min. 41, când a fost blocat in extremis de Milenkovic, după o eroare a fundaşului sârb. Echipa auriverde a fost aproape de deschiderea scorului în primul minut al reprizei secunde (46), după o gafă a lui Pavlovic, dar Raphinha a tras în Vanja Milinkovic-Savic.

Ocaziile la poarta Serbiei au fost din ce în ce mai mare, pregătind parcă deschiderea scorului. Neymar a reluat de la 11 metri pe lângă poartă la centrarea lui Vinicius (55), după care Alex Sandro (60) a şutat de la 30 metri în bară. În min. 62, Richarlison a reluat mingea în plasă, după ce Vanja Milinkovic-Savic a respins şutul lui Vinicius. Serbia a încercat să dea o replică rapidă şi a avut o semiocazie când Sergej Milinkovic-Savic (70) a trimis cu capul, dar Marquinhos a respins din faţa porţii.

Cel mai spectaculos gol de până acum al Cupei Mondiale din Qatar a fost marcat în min. 73, când Vinicius a pasat în centrul careului, iar Richarlison a preluat şi a înscris din foarfecă. Ofensiva selecţionatei Canarinha a continuat, iar Casemiro a şutat în bara transversală (81) din afara careului, Vanja Milinkovic-Savic a respins şuturile lui Rodrygo (82) şi Fred (83), iar Rodrygo (87) a şutat peste poartă de la 16 metri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel