Cluburile care trimit jucători la Cupa Mondială din Qatar vor primi bani de la FIFA
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 12 oct 2022, 10:47
WhatsApp
Fotografie de la Riccardo, pexels
Fotografie de la Riccardo, pexels
FIFA a decis să compenseze cluburile care trimit jucători la Cupa Mondială din Qatar. 

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) va distribui peste 200 de milioane de dolari cluburilor care vor avea jucători la Cupa Mondială din Qatar (20 noiembrie-18 decembrie), transmite DPA.

FIFA a confirmat marţi detaliile programului său de beneficii pentru cluburi, precizând că suma de 209 milioane de dolari este deja rezervată în acest sens.

FIFA anticipează o contribuţie de 10.000 de dolari pentru fiecare zi pe care un jucător o petrece alături de echipa sa naţională la turneul final din Qatar, precum şi în perioada oficială de pregătire.

Cu cât un club are mai mulţi reprezentanţi şi cât de departe ajung acei jucători în competiţie va determina suma finală pe care o poate primi clubul în cauză. Orice club care a înregistrat un jucător cu doi ani înaintea Cupei Mondiale este eligibil pentru aceşti bani compensatorii.

La ediţia din 2018, din Rusia, 416 cluburi din 63 de ţări au beneficiat de acest program.

Cluburile vor putea înainta cererile de compensare în mod digital, pentru prima oară, a precizat FIFA, conform Agerpres.

Vaccinarea nu va fi obligatorie pentru suporterii străini care vor asista la Cupa Mondială 2022

Vaccinarea împotriva Covid-19 nu va fi obligatorie pentru suporterii străini care vor asista la meciurile Cupei Mondiale de fotbal, ediţia 2022, însă aceştia vor fi obligaţi să prezinte un test negativ la sosirea în Qatar, a anunţat joi guvernul de la Doha şi Comitetul Suprem de organizare, citate de AFP.

"Persoanele care vin în Qatar nu sunt obligate să intre în carantină, indiferent de statutul lor privind vaccinarea sau ţara lor de origine", au precizat organizatorii.

"La ghişeul de check-in al aeroportului de plecare, orice vizitator în vârstă de peste şase ani trebuie să prezinte, totuşi, un rezultat negativ cu mai puţin de 48 de ore înainte de ora de plecare pentru un test PCR, şi cu mai puţin de 24 de ore pentru un test antigen", au subliniat oficialii qatarieni, adăugând că nu va fi nevoie de retestare la sosirea în Qatar.

În schimb, purtarea măştii va fi obligatorie pentru toţi cei aflaţi în transportul public şi în unităţile sanitare.

Oricine va fi testat pozitiv în timpul turneului va fi obligat să se autoizoleze timp de 5 zile şi apoi să poarte o mască timp de 5 zile.

Vizitatorii cu vârsta peste 18 ani vor trebui, de asemenea, să descarce aplicaţia de localizare Ehteraz, care este necesară pentru a intra în locuri publice închise.

Informaţii suplimentare privind utilizarea aplicaţiei Ehteraz în timpul turneului, inclusiv pe stadioane, "vor fi comunicate în timp util", au declarat organizatorii pentru AFP.

Aceştia precizează, de asemenea, că "asistenţa medicală de urgenţă va fi oferită gratuit în spitalele publice pentru deţinătorii cardului Hayya", care acţionează ca o viză pentru Qatar şi ca un bilet de intrare la meci.

Toate spitalele private şi publice, centrele medicale, clinicile şi farmaciile din ţară vor fi deschise vizitatorilor.

Cupa Mondială de fotbal se va disputa anul acesta în timpul iernii, pentru prima oară în istoria sa, turneul final din Qatar fiind programat în perioada 20 noiembrie - 18 decembrie. VEZI AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?