Clotilde Armand și-ar fi luat un polițist local pe post de bodyguard. ”Îi conduce mașina și nu o scapă din ochi”. Consilierii locali PNL ne dezvăluie că, pentru ei, nu e o noutate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
captură video - evz.ro
captură video - evz.ro
Primarul Clotilde Armand și-ar fi însușit bodyguard de la Poliția Locală. 

Evenimentul Zilei a publicat imagini cu primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, însoțită de un polițist local. Conform sursei citate, polițistul local ”îi conduce mașina, îi respectă ordinele și n-o scapă din ochi”. Se pare că polițistul local se comportă ca un bodyguard al primarului Sectorului 1 și pare că situația nu este una nouă, având în vedere că acesta îi intuiește mișcările și o ajută în activitățile de serviciu, ba chiar o ajută să facă și poze când iese pe teren. Sursa citată mai menționează că această protecție de care se bucură edilul ar putea fi ca urmare a numirii șefului Poliției Locale Sector 1 fără concurs, așa cum acuza PNL Sector 1. Numirea conducerii s-ar fi făcut fără concurs, prin împuternicire directă. 

Acest context este susținut și de declarațiile lui Daniel Ciungu, consilier local al PNL, care a transmis, în declarații lămuritoare pentru DCNews, că Poliția Locală a fost scoasă de sub autoritatea Consiliului Local. El a lansat ipoteza conform căreia este posibil ca primarul Sectorului 1 să-i fi pus unui polițist în fișa postului atribuția de a însoți primarul. Dacă s-a întâmplat acest lucru, doar electoratul ar putea să o taxeze pe primăriță. Dacă însoțirea primarului de către Poliția Locală nu este justificată, atunci ar putea să o taxeze justiția la fel ca pe primarul Gheorghe Nichita de la Iași, condamnat la 5 ani de închisoare, după ce a folosit Poliția Locală în interes personal. 

Daniel Ciungu, de la PNL, ne-a mai declarat că au fost discuții și-n ședințele de Consiliu, unde au reclamat situația conform căreia Clotilde Armand, de câteva luni deja, merge din ușă în ușă folosindu-se de programul ”Brățara vieții”. Bate la ușă Poliția Locală, împreună cu edilul, care prezintă acest sistem, ca fiind programul său. De fapt, programul a fost inițiat de către fostul edil Daniel Tudorache și nu s-ar bucurat de susținerea lui Clotilde Armand atunci. Ca să se protejeze în teren, se pare că Armand este însoțită de Poliția Locală, în acest demers electoral. 

Nu este prima oară când Clotilde Armand se laudă cu programul ”Brățara Vieții”, chiar dacă proiectul nu-i aparține, fiind pus în funcțiune în timpul mandatului lui Dan Tudorache. Proiectul a devenit funcțional în 2020, dar bazele sale au fost puse în 2019. 

”Trebuie să își dea demisia”

Vizavi de situația prezentată a reacționat și liberalul Dan Podaru. 

”Noile abuzuri realizate de primarul Clotilde Armand, dezvăluite astăzi la nivelul presei centrale, pentru noi nu sunt o noutate. Eu, personal, am atras atenția, în una dintre ședințele Consiliului Local, că primarul se află într-o adevărată campanie electorală prin licee, însoțită de diverși polițiști locali. Această situație nu face altceva decât să demonstreze, din nou, incapacitatea actualului primar de a se adapta unui stat democratic și de a avea un comportament decent și adecvat pentru poziția sa, iar faptul că are ca șofer un polițist local, care o însoțește și pe post de bodyguard, este și rușinos și ilegal. Acțiunile primarului Clotilde Armand sunt de natură penală iar instituțiile statului trebuie să se sesizeze și să verifice aceste abateri. De peste 3 ani, de când este primar, Clotilde Armand abuzează, siluiește cetățenii Sectorului 1, demonstrându-și permanent incapacitatea managerială. Trebuie să își dea demisia” a reacționat Dan Podaru, consilier local PNL Sector 1. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel