Claudiu Năsui: Știți cât muncește Parlamentul? Trei zile în cazul fericit. Românii muncesc opt ore pe zi
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto: Facebook Claudiu Năsui
Foto: Facebook Claudiu Năsui
Cât muncesc parlamentarii? Claudiu Năsui, vicepreședinte USR și ministru al Economiei în Guvernul Cîțu, a dezvăluit răspunsul la DC News TV.

Claudiu Năsui, vicepreşedinte USR, cel care a ocupat funcţia de ministru al Economiei în Guvernul Cîţu, a vorbit la emisiunea "Ce se întâmplă?" de la DC News TV, moderată de Răzvan Dumitrescu, despre cât se muncește în Parlament. 

Inițial, Claudiu Năsui a explicat că "un ministru poate să facă până la ordin de ministru. Singurul lucru pe care un ministru poate să-l facă, independent, este ordinul de ministru. Tot ce înseamnă hotărâre de guvern sau ordonanță, trebuie acceptul premierului."

"Dacă ne uităm la nivelul dorinței de a face lucrurile, în general, când guvernul dorește să facă un lucru dă ordonanță, iar când dorește să tergiverseze sau măcar să nu-și asume doar el răspunderea, face proiect de lege.", a afirmat Năsui (USR), menționând că "n-ar trebui să se dea atâtea OUG-uri."

"Dacă ar fi să modificăm Constituția, să eliminăm ordonanțele, ar fi de vis. Și știți ce s-ar întâmpla în momentul acela?", a întrebat Claudiu Năsui. 

Moderatorul emisiunii, Răzvan Dumitrescu, a răspuns cu: "Ar munci Parlamentul de n-ar avea când să doarmă?!"

"Știți cât muncește acum Parlamentul? Trei zile în cazul fericit. Se muncește cam câte două. Și alea două nu sunt efectiv cu opt ore pe zi. Eu nu vreau să minimizez munca parlamentară, eu am avut foarte multe succese pe linia aceasta, a Parlamentului... Dar nu poți să spui că Parlamentul nu ar putea să muncească mai mult. Totuși, sunt cinci zile pe săptămână, românii muncesc opt ore pe zi.", a declarat Claudiu Năsui la DC News TV. 

Urmărește emisiunea aici

În emisiunea de joi, 2 decembrie, de la DC News TV, puteți urmări și o confruntare de la distanţă între noul ministru de Finanţe Adrian Câciu şi Claudiu Năsui, vicepreşedinte USR.

Iată o parte dintre întrebările la care a mai răspuns, în cadrul emisiunii, Claudiu Năsui:

- Cum vede, din opoziție, fosta putere, actuala putere şi ce s-a schimbat în guvernare de când USR nu mai face parte din Executiv?

- Cum e sa fii, în doar un an, şi la putere şi în opoziție, şi cine a declanşat de fapt marea rocadă politica?

- Iohannis, frate cu 'dracu' până trece puntea? Care punte şi unde e aceasta?

- Trei crize una peste alta. Va rezista România?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel